Túrabeszámolók


Börzsönyi vulkántúra

larzenTúra éve: 20022005.03.07 15:13:41
elég korán kezdõdött a nap, de a hajnali ébresztõt ellensúlyozta a kiváló társaság. 7 körül indultunk el a túrán. az elején kiderült, hogy a camelbaknek is vannak hátrányai: a csõbe belefagyott az ital. hiába a hi-tech felszerelés, én az olcsó kulacsomból tudtam inni. :)
csóványos elõtt lehagyott minket két kocogó lány, ennek még késõbb jelentõsége lesz.

életemben elõször felmásztam a toronyba. eléggé tériszonyos vagyok, az elmúlt két évben mindössze négy alkalommal másztam fel kilátóba. szerencsére nem fújt a szél és az idõ is elég tiszta volt. hihetetlen látvány volt!
magosfa környékén a fákra rá volt fagyva a dér, a szikrázó napsütésben csodálatos látványt nyújtott az erdõ.

itt kisebb kitérõt tettünk, ami elég kalandosra sikerült, de megérte.
a vilatihoz (16km) 4 és fél óra alatt értünk oda. úgy látszott bele kell húzni, ha szintidõre akarunk teljesíteni.
csanya és marek meg is indult, mint a gép a nyugati gerincen, fattel alig bírtuk tartani a tempójukat. magyar-hegy után a lejtõ szöge épp ideális volt, hogy kocogásra váltsak. annyira megszoktam már a futást, hogy ott kifejezetten nehezemre esett volna gyalogolni. lent a pataknál vártam kicsit, hogy utolérjenek, de nem akartam kihûlni, ezért lassacskán elindultam. gondoltam, ha olyan tempóval jönnek, mint a salgóvár környékén, úgyis nemsokára utolérnek.

a katalin-forrásnál eszembe jutott, hogy járosi uramékkel üzletelnivalóm van, ezért megpróbáltam õket utolérni. aztán ahogy egyre meredekebb lett az emelkedõ, egyre kevésbé tudtam ellenállni a kísértésnek és toltam felfele. az utolsó szakaszon utolértem a lányokat, akik a csóványos elõtt hagytak el minket. fent nhh-n kiderült, hogy a busz jóval korábban megy, alig két óránk van, hogy elérjük. itt úgy döntöttem, hogy nem várom meg csanyáékat.

a lányok igazi nõies navigációval indultak királyrét fele: ketten háromfele akartak elindulni, úgyhogy felajánlottam navigátori segítségemet. :) végülis alig egy óra alatt leértünk királyrétre, összesen 9 óra 10 perc lett.

itt beizzítottam a csanyától kapott hõpárnát, mivel száraz cuccot nem vittem magammal - nagyon jól szuperált! köszi, csanya!
hiába nézegettem az érkezõket, csanyáék nem értek be a busz indulásáig. :-(
sajnos az ezrednyitómat az egyre nagyobb sötétben már nem tudtam elintézni, de majd jövõre!

kellemes kis túra volt, jó nagy szintekkel (nyamm! :), csodálatos idõvel és hihetetlen kilátásokkal.