Túrabeszámolók


Vándorbottal a Vasparipáért

EduShowTúra éve: 20122012.02.25 18:19:16

Ismét vándoroltunk egy jólesõt a vasparipáért!


A rajt színhelye ezúttal a veszprémvarsányi vasútállomás volt, barátaimmal a középtávot választottuk, mert elõre sejtettük, hogy a sárral megküzdeni 21-km-en át is bõven elég lesz, nyugodtan kihagyhatjuk Cseszneket a programunkból.


Múlt héten jártam errefelé legutóbb a Csesznektõl Bakonyújvárig vártúra keretében, akkor bokáig, sõt helyenként térdig hóban taposva. Azóta viszont sokat enyhült az idõ, a hónak immár nyoma sincs, hacsak nem a sár formájában, amit az olvadása okozott. Az viszont igen jelentõs. Rögtön az elsõ szakaszon kaptunk is belõle ízelítõt Bakonygyirót felé, ahol az elsõ ellenõrzõponton egy-egy pohárka bor öntött belénk bátorságot a továbbiakhoz.


A második ponton két traktoros fiatalember õrizte a rájuk bízott pontokat, mellette pecsétet és müzliszeletet osztogattak. A harmadik pont a vinye.hu büfé volt, még idáig is viszonylag simán eljutottunk, és mivel dél volt, meg is ebédeltünk és arccal nekiindultunk a Cuhának... pontosabban a Zörög-tetõ megmászása volt a cél és ha bár a sár nagyon igyekezett, végül mégsem tudott kifogni rajtunk.


Fent a tetõn megnyugvás helyett egy Sikoly-maszkos pontõr várt minket, de a kedves bélyegzõ (és az épp ott tanyázó igen-igen jókedvû túratársak) -- ha ez egyáltalán lehetséges -- még jobb kedvre derítettek bennünket.


Innen már csak annyi volt a feladatunk, hogy a sár miatt kicsit módosított [S3] útvonalon (köszönet érte a szervezõknek), messzirõl megcsodálva a cseszneki várat, leguruljunk a porva-cseszneki vasútállomásra, túránk céljába átvenni a jól megérdemelt emléklapot, kitûzõt és zsíroskenyeret, majd vasparipára pattanjunk hazafelé.


https://picasaweb.google.com/105325823451470420959/HaVasParipa20120225#