Túrabeszámolók


Isaszegi csata emléktúra

czenegabiTúra éve: 20122012.04.01 19:27:02

Isaszegi emléktúra 30 -as táv


A Hazáért Elõre!


Már tavaly csiklandozott a gondolat, hogy ezen a túrán részt veszek, hisz történelmünknek ez a heroikus fejezete mindig fellelkesít. Elõzõleg már olvasgattam beszámolókat és ezek még inkább meggyõztek, hogy indulnom kell. Mikor hatvanból kigördült a vonat elõször úgy éreztem, hogy saját csapdámba estem: annyira korán akartam indulni, hogy még csak nem is pitymallott. A nevezéskor azonban már éppen jó volt és gyönyörûen lehetett látni. (A rajthelyrõl annyit, hogy annyira szemtelenül egyszerû ez a közelség, hogy túlbonyolítva sikerült elkeveredni a keresésében. :) )


A túra során megtapasztaltam, hogy a Gödöllõi-dombság neve egy picit becsapós: vannak itt olyan helyek, hogy csak ámulok és bámulok. Kiemelnék egy párat: Bajtemetés. Egy jó erõs mûúton való kaptató után szinte homlokon vág, hogy milyen erõd van fent az ellenõrzõpontnál.


Vár-hegy barlangja: bizony nem csak a hegyekre jellemzõ a látványos barlangforma. Bár nem mentem le, azonban mint megtudtam, annyira összkomfortos, hogy valaki lakik is benne.


Honvédsírok: egy sûrûbb erdõ nagy kiterjedésû pihenõhelyén obeliszkek hirdetik az itt elesett katonák hírét. Átjárja a misztikum.


Mindegyik ponton volt még valami különleges és fura érzés egy magaslati pontról, mondjuk Budapestre ránézni, hiszen ezt általában nem innen szoktuk.


A Gazda erdõnél az ellenõrzõpontnál szívem lángsugarú nyara perszelt. Az igen csinos és kedves pontõrök miatt. (Hiába no, ez az egyik gyengepontom a sok közül. :) )


A célbaérés után a lakoma nagyon ízlett: ez a csalamádés zsíros kenyér nagyon biztos pozitív pont. :)


Köszönet a szervezõknek a jókedvért és a pontos munkáért! :)


Talán jövõre jöhet a 45-ös.