Túrabeszámolók


PanoráMaraton

hgyptrTúra éve: 20122012.05.06 16:26:12

 Kedves Természetjárók,


sajnos életem fókuszába nem a túra és a futás került mostanában, hanem (a munkán kívül) a betegséggel vívott harc. Nagyon nehezen született meg a rendezõi beszámolóm az április 14-i soproni PanoráMaraton túráról.


Az idõjárás-elõrejelzések semmi szépet nem ígértek, de én megátalkodottan bíztam abban, hogy jó idõ lesz. Nem lett egészen igazam: éppen abban a fél órában esett, amikor a helybeli közönség elhatározhatta, hogy mégsem szabadtéri programot választ. A futók rajtja után nem sokkal elállt az esõ, és késõbb egész szépen ki is tisztult az ég, az élénk szél pedig az erdõben általában nem kellemetlen. Úgyhogy akik eljöttek, mind úgy vélték, hogy kitûnõ idõ volt – csak sajnos nem sokan jöttek el. A teljes létszám 74 fõ volt, a nyakban ülõ legkisebb túrázóval együtt.


Ebben még két tényezõ játszott szerepet: az egyik, hogy ezen a hétvégén program-torlódás volt Sopronban (nekünk sajnos Húsvét és Szent György-nap közt lévén, nem állt rendelkezésünkre más nap a Hunyadi iskolában); a másik, hogy egyszerûen nem telt tõlem a tavalyihoz hasonló reklám-munka.


A reggeli indítás sokkal gördülékenyebben sikerült, mint eddig bármikor. A segítõi csapat tagjai évrõl évre jobban megtalálják a helyüket. A mostani felállásban szépen gyõztük volna a tavalyi rohamot is, amikor 200 fölötti volt a résztvevõk száma. A nyomtatott anyagokból persze nagyon sok megmaradt. Sajnos ezek különbözõ okokból nem használhatók fel jövõre. Például mert tovább javítunk rajtuk.


Az útvonaljelölést megdupláztuk a tavalyihoz képest, vagyis végig jelöltünk a földön, és végig szalaggal is. Ez nagyon tetszett a futóknak, és a túrázók is elégedettek voltak. Az itiner is dicséreteket kapott, a térkép ugyan színes volt, de páran kicsinek találták. A futók csak 18-an voltak, de az eredmények nagyon szépek: 42,2 és 14 km-en pályacsúcs (3:53, Szászi Tamás, illetve 1:14, Nagy Viktor és Mészáros Péter), 28 km-en pedig Vikker László 7 perccel ugyan többet ment (2:42), de megismételte a tavalyi gyõzelmet. Terepen ezek igen derék eredmények, ám biztos vagyok benne, hogy még jobbak is születhetnek jövõre.


Idén sajnos csak a rajt/cél hely közelében készültek fényképek.


A kisebb létszám miatt bõséges volt a frissítés a pontokon, és a hosszabb távokról visszatérõknek nagyon ízlett a virsli és a tea – kedves háziasszonyunk ismét kitett magáért. A kicsik számára a külön feladatok tették érdekessé a babatávot (8 km), és terep szempontjából ez még nehezebb is volt a 14 km-es útvonalnál.


Lassacskán alakul a honlap: www.panoramaraton.hu. Lehet regisztrálni rá, várjuk az észrevételeket!


Fogadkozás helyett csak annyi: a hibáinkból megint tanulunk, igyekszünk még jobban elõkészülni, és sok-sok szeretettel várunk mindenkit a neki tetszõ futó- vagy túratávra 2013. április 13-án!


Hegyi Péter

felelõs szervezõ