Túrabeszámolók


Horthy emléktúra (Börzsöny Akciócsoport)

hakaticaTúra éve: 20122012.05.07 19:20:27

 Horthy 38


 


A honlap szerint 30 km-re készültünk. Bennem motoszkált a kisördög, h tegyem be a jobbik túracipõmet (mit 40 kölüli és a fölötti túrákra alkalmasabb) a kocsiba, de aztán elmaradt. Azért túl éltem a túrát így is könnyedén.


Szép helyeken át autózva eljutottunk a honti rajba, amit könnyedén megtaláltunk és számunkra már két ismerõs - korábbi túrákról - hölgy fogadott minket. Hamar mei tudtuk, h az a 30, az bizony 38,3 km... tudtam, h kelleni fog az a másik cipõ... Na de sebaj, hosszú hétvége 100 km-e után nyolccal több, vagy keveseb... persze, h belevágunk. Rövid beszélgetés, közben nevezés és már  indulunk is. Alig 15 perc alatt meg találjuk a kenut, mely áttranszferált minket az Ipoly túloldalára. Szuper volt  


A továbbiakat pedig nem részletezném, a képek magukért beszélnek:


https://picasaweb.google.com/molnarne.ica/Horthy38?authkey=Gv1sRgCNXMxZ7xjoOSdQ&feat=email


 


Mivel nem ez volt elsõ (és nem is utolsó) túránk a Börzsöny Akciócsoporttal, így nem lepõdtünk meg a itinerben szereplõ olyan mondatokon, mint az "úttalan utakon haladunk/ereszkedünk le". .


A pontõrök kedvesek és segítõkészek voltak, a 2. ep-n Balaton szelet is járt és víz is. Mindegyik helyn váltottunk néhány szót velük, a Somosi táborbn pedig egy tanösvény tájékoztatót és egy Ipolysági térképet  kaptunk. A víz már sajna elfogyott, de nem szomorkodtunk, hisz az elõzõ ponton a szlovák fiúktól megtudtuk, h a célban gulyás vár minket, vízzel, üdítõvel, .. Nagyon finom volt.


Minden tiszteletem a szervezõéké, akik mind a 38 km-t korrektül kijelezték -  a szalag naggggyon ötletes volt


Köszönjük, h részt vehettünk  a túrán.