Túrabeszámolók


Mátravasút

ramses30Túra éve: 20062006.10.10 09:23:00

Sziasztok!
Bár a tüske már június óta bennem van ezzel a túrával kapcsolatban, majdnem elfelejtõdött az írásbeli megemlékezés.

Az apropó, hogy mégis véleményezem ezt a túrát az az, hogy a Zöldgömb egyesület szervezi ezt is Ujj Zoltán úr menedzselésében, akárcsak a Gemenc tûrát, amirõl a túrabeszámoló szerint 2005-ben elég rossz véleménnyel voltak a sporttársak...

Visszatérve a Mátravasút 20-ra! Két kedves kolléganõmmel érkeztünk a túrára a nevezés kezdete elõtt pár perccel. Õk még nem voltak teljesítménytúrán, gondoltam ez a szép nyárelõ és egy korrekt szervezés segít velük megszerettetni ezt a sportágat...
A nevezési idõbõl eltelt mintegy negyedóra, azonban szervezõk még sehol nem voltak. Bátorkodtam felhívni telefonon Zoltánt, aki biztosított arról, hogy rövidesen megérkezik. Valóban, alig 35 perc késéssel, nevezhettünk és indulhattunk is, egy sajtfecnivel a kezünkben, ami minden volt csak útvonalleírás nem. Bátorkodtam rákérdezni, hogy ez alapján hogy találunk végig az útvonalon ? Erre segítõkészen (de tényleg!) elmagyarázták, hogy tulképpen csak egy jelzést kell követnünk és nem tudjuk eltéveszteni.
Ellenõrzõ pontok nincsenek a túrán (l: Gemenc 20) papírokat kell begyûjteni 2 kihelyezett csomagból + a végén bélyegezni egy büfében.
Nem kell mondanom, hogy természetesen eltévedtünk, hisz a jelzések felújításával, urambocsá szalagozással a kutya nem foglalkozott (rendezõ se). Emiatt ki is maradt egy pont. A rendezõ mentségére legyen mondva, hogy mivel a kimaradt pont ellenére még többet gyalogoltunk az elvártnál, a végén elfogadottnak tekintette a teljesítést.

Célban némi zsíroskenyér várt, amit meghagytunk az utókornak.

Összefoglalva: EZ a túra messze volt attól amit egy teljesítménytúrától elvárna az ember. Ez egy NULLA! Nem is értem miért nincs egy belsõ önkontroll a TTT-n honlapon belül, ahol a trehány módon szerevezett túrákat nem engednék meghirdetni. Emlékeim szerint létezik "Év teljesítménytúrája", akkor javaslom kiosztani a citromdíjat is az év legrosszabb túrájára, akár ezen a honlapon is!