Túrabeszámolók


Nagy László Emléktúra a Somlón keresztül

efemmTúra éve: 20122012.06.12 16:18:21

Levélben érkezett rendezõi beszámoló.


 


A NSE Noszlopakodók Természetjáró Szakosztály nevében összegzem


a 2012. évi NAGY LÁSZLÓ EMLÉKTÚRA történéseit.


A széleskörûnek mondható tájékoztatás ellenére mindösszesen 68 fõ járta be a szerintünk gondosan elõkészített, érdekes feladatokkal és értékes jutalmakkal kecsegtetõ útvonalat.


Bár voltak visszatérõk (2 fõ harmadszor, 1 fõ pedig másodszor), 65-en elõször vállalkoztak az egyetlen, viszonylag rövid (14,7 km) táv megtételére, amely 28 MTSZ pont begyûjtését jelentette.


A résztvevõk Agárdról, Ajkáról, Bakonypölöskérõl, Balatonalmádiból, Berhidáról, Budapestrõl, Gárdonyból, Gödrõl, Ikervárról, Iszkázról, Külsõvatról, Noszlopról, Szentendrérõl érkeztek. A Magyar Írószövetség jelentõs számú résztvevõvel képviseltette magát. Õk külön busszal jöttek és az emléktúra délutánját Nagy László szülõházánál töltötték.


A túra zavartalan lebonyolítását anyagi eszközökkel támogatta Iszkáz, Noszlop, Somlószõlõs Önkormányzata és a Nagy László Szellemi Öröksége Alapítvány. Aktív segítséget nyújtottak somlószõlõsi magánszemélyek és a helyi evangélikus gyülekezet.


Mi, szervezõk örömmel nyugtáztuk, hogy a túrán mindenki - ha idõben nem is - , épségben célba ért. Akik pedig közülünk a rajtállomás zárása után végigjárták és begyûjtötték az ellenõrzõ pontokon kihelyezett táblákat, tájékoztatókat, szemetes zsákokat, minden jelet és kincshez vezetõ nyomot az eredeti helyükön találtak…


A kellemes pünkösdi idõ, az irodalmi és ügyességi próbák, a mangalicazsíros kenyér, a babgulyás és a hagyományosan szép emléklap, kitûzõ -úgy mondták -, jó emlékeket fog idézni a májusi Somlóról és a rendezvényrõl, ha majd zord idõben, baráti társaságban mesélnek róla. Úgy legyen!


(A véleményeket összegyûjtötte Magyar Istvánné, NSE NOSZLOPAKODÓK Természetjáró Szakosztály)