Túrabeszámolók


multiNavigator.hu Terepfutás és Gyalogtúra - Herceghalom

efemmTúra éve: 20122012.06.28 19:35:55

(Beszámoló a rendezõi honlapról.)


multiNavigator.hu Terepfutás és Gyalogtúra, Herceghalom


Az eredménylista letölthetõ ITT!


A versenyen készült képek megtekinthetõk ITT!


A történelem során elõször került megrendezésre terepfutóverseny és gyalogtúra Herceghalmon (nyugodtan cáfoljon meg valaki, ha nem így lenne:-) Talán nem csak ezért, hanem az idõjárás miatt is emlékezetes lesz a verseny, hiszen 30 fok feletti hõmérséklet, és kevés árnyék (kárpótlásul viszont Toszkánára emlékeztetõ táj) fogadta a versenyzõket. Mindenesetre többek szerint jó felkészülésnek bizonyult a hamarosan megrendezésre kerülõ hortobágyi versenyre:-)


A legkorábban most is a túrázók keltek, akik már 9:00 órától folyamatosan rajtoltak, hogy teljesítsék a 7, illetve 16 km-es távot. A rövidebb távon a Kozáromi-tó volt a végcél, míg a hosszabb távon a 14 km-es futással azonos pályán haladtak a teljesítõk.


A futó versenyszámokat az ovisok és a kisiskolások kezdték 10:15-kor a sportpályán

az 500 m-es táv teljesítésével. A lányoknál az abszolút elsõ helyet is megszerzõ Hajdú Bettina gyõzedelmeskedett, a fiúknál pedig Boldog Manó Attila volt a leggyorsabb.


A középsõ táv mezõnye egy közös bemelegítéssel jutott el a rajt helyszínére, hogy teljesítse az 5 km-es penzumot. A mediterrán hangulatot már csak fokozta, hogy több helyen olajfák övezték a pályát:-). A futam leggyorsabb versenyzõje a férfiaknál Pelsõczy Attila volt 18:36-os idõvel, õt szorosan követte Ostoróczki Ferenc (18:46), 3. helyen pedig Forgács István (19:38) futott be. A nõknél a gyõztes az 500 m-en is elsõ, mindössze 10 éves Hajdú Bettina lett 23:28-al, a 2. helyen Peszleg Dominika (25:11), a 3. helyen pedig Boldog Betti Beatrix (28:00) futott be.


Az 5 km-t teljesítõk közül sokan vállalkoztak a 14 km-es táv teljesítésére, volt aki vissza sem futott a versenyközponthoz, hanem útközben csatlakozott a rajthelyszínt közös kifutással megközelítõ mezõnyhöz. A rajt a település szélén, a Zsámbéki fõút táloldalán volt, ahonnan már nyugodt körülmények között futhattak a versenyzõk. Egybõl kemény emelkedõvel indult a pálya, utána viszont egy hosszú, kellemes lejtõn lehetett leereszkedni a festõi szépségû Kozáromi-tóhoz. Itt jobbra fordult a mezõny, majd pedig egy nádas szakasz után balra vették az irányt, és meg se álltak a Páty határában felállított frissítõ állomásig. Persze volt, aki itt sem állt meg, de a legtöbben azért egy kis vízzel, vagy izotóniás itallal frissítették magukat a táv második felére. A kis kör megtétele után a futók visszacsatlakoztak az odafelé is vezetõ pályára, és a Kozáromi-tó újbóli érintésével futottak vissza az -ebbõl az irányból hosszú lejtõvel végzõdõ- célba.

Az abszolút elsõ helyen ezen a távon is Pelsõczy Attila ért be, mindössze 52:27-es idõvel, a nõknél pedig ezúttal Gera Eszter volt a leggyorsabb 1:12:27-el. Második helyen értek be Forgács István (58:03), illetve Fülkorn Andrea (1:24:15), míg a dobogó legalsó fokára Mátyus Csaba (59:04) és Hoór Anikó (1:38:33) állhatott fel.


A beérkezõket a versenyközpontban a jól megérdemelt frissítõ várta. Csak izotóniás italból 40 liter fogyott, de emellett, ásványvíz, alma, mazsola, keksz, ropi és szõlõcukor biztosította a feltöltõdést.

Az eredményhirdetésen minden távon díjazásban részesültek a korosztályos helyezettek, a 14 km-es távon pedig az abszolút dobogósokat is díjaztuk, akik éremmel és tárgyjutalmakkal lettek gazdagabbak.


De szokás szerint most sem kellett a leggyorsabbak között lenni ahhoz, hogy értékes ajándékokat nyerhessen az ember, hiszen az eredményhirdetés utáni tombolán mindenki egyenlõ eséllyel indult a nyereményekért.

A két fõdíj most az Abacus Hotel által felajánlott családi wellness belépõ, illetve egy Silva Ex-Ped Go II távolságmérõs óra volt a multiNavigator.hu felajánlásával.

A fõdíjak nyertesei: Szelesné Vidák Éva és Martos Edit. A díjukhoz gratulálunk!


A Gyaloggalopp Terepsorozat pedig a nyár ellenére is tovább folytatódik, következõ versenyünk július 8-án lesz Szigetmonostoron, illetve július 21-én Tarjánban. A versenykiírások hamarosan elérhetõk lesznek a honlapunkon! Mindenkit várunk szeretettel!:-)


Eredmények:


5 km, abszolút:


Nõk:


1 Hajdú Bettina 23:28

2 Peszleg Dominika 25:11

3 Boldog Betti Beatrix 28:00


Férfiak:


1 Pelsõczy Attila 18:36

2 Ostoróczki Ferenc 18:46

3 Forgács István 19:38


14 km, abszolút:


Nõk:


1 Gera Eszter 1:12:27

2 Fülkorn Andrea 1:24:15

3 Hoór Anikó 1:38:33


Férfiak:


1 Pelsõczy Attila 52:27

2 Forgács István 58:03

3 Mátyus Csaba 59:04