Túrabeszámolók


multiNavigator.hu Terepfutás és Gyalogtúra Cserhátszentiván

efemmTúra éve: 20122012.06.28 19:37:50

(Beszámoló a rendezõi honlapról.)


multiNavigator.hu Terepfutás és Gyalogtúra, Cserhátszentiván


Az eredménylista letölthetõ ITT!


A versenyen készült képek elérhetõk ITT!


Június 03-án pár év kihagyás után újra terepfutóversenyre és (elsõ alkalommal) gyalogtúrára ébredtek Cserhátszentiván lakói, illetve a versenyközpontnak helyet adó kultúrházban éjszakázó szervezõk és versenyzõk:-) Az idõjárásra most sem lehetett panasz, kellemes napsütéses idõ várta az indulókat,  az elõzõ napi esõnek már nyoma se volt.


A legelszántabb túrázók már 9-kor elrajtoltak, hogy teljesítsék a 14 km-es távot. Az elsõ futórajtra 10:15-kor került sor, a legfiatalabb korosztályok képviselõi kezdték meg a versenyzést az 500 m-es táv teljesítésével. A gyerekek olyan lendülettel vágtak neki a táv teljesítésének, hogy a felvezetõ kerékpáros is alig bírta tartani a tempót:-). A lányoknál Langer Barbara, a fiúk között pedig Forgács Máté bizonyult a leggyorsabbnak.


10:30-kor rajtoltak az 5 km-es táv indulói, akik elég jó ízelítõt kaphattak a környék szépségeibõl. Még az elsõ km elõtt meg kellett birkózniuk a Szuha-patakon való átkeléssel, amit (ha ügyes volt az ember) meg lehetett úszni száraz lábbal:-). A Hármas-forrásnál lévõ fordítónál frissítésre is volt lehetõségük a versenyzõknek, de a táv rövidsége miatt nem sokan éltek ezzel a lehetõséggel. Az utolsó km-en egy kellemes emelkedõ megmászása után ereszkedtek vissza az indulók a faluba, és futottak be a célba.  A hölgyeknél ezen a távon Vasas Viktória, az uraknál pedig Forgács István volt a leggyorsabb.


Szokás szerint 11-kor rajtolt el a hosszabb táv mezõnye, ami az erõfeszítések ellenére sem lett több a szokásos 11 km-nél:-) Az utolsó napokban módosítani kellet a pályán a természetvédelmi hatóság döntése alapján. Sajnos az eredetileg tervezett útvonalat nem engedélyezték. Azért a terepviszonyokra, illetve a táj szépségére így sem lehetett panasz, igazi terepfutásban részesülhettek az indulók, egy szinte érintetlen környezetben. Patakon való átkelésben most sem volt hiány, a Szuha patakot több, mint ötször kellett keresztezni, de szerencsére úszótudásra ehhez nem volt szükség:-). A fordító és a frissítõ állomás Ecseg falu határában volt, ahol a versenyzõk javíthattak a vízháztartásukon, illetve feltölthették a szénhidrátraktáraikat is. Visszafelé részben azonos, részben más útvonalon haladtak a futók, hogy aztán az 5 km-es pályára csatlakozva visszaérkezzenek a célba. A nõknél Vajkovics Viktória szakította át elsõként a képzeletbeli célszalagot, nem sokkal utána Dr. Paál Emõke érkezett, a dobogó harmadik fokára pedig Forgácsné Licz Márta állhatott fel. A férfiaknál a gyõzelem családban maradt, hiszen nagyon szoros versenyben, mindössze 3 mp-es elõnnyel nyerte a futamot Vajkovics Károly, õt Hajduska Balázs követte, harmadikként pedig a helyi kötõdésû, korábban sokszor diadalmaskodó Langer Olivér ért célba.


A célba érõket szokás szerint terülj-terülj asztalka (víz, izotóniás ital, keksz, alma, mazsola, szõlõcukor) várta, hogy az eredményhirdetésre már mindenki regenerálódva készülhessen:-). A 11 km abszolút helyezettjei éremmel és értékes ajándékokkal lettek gazdagabbak, az összes táv korosztályos helyezettjeit pedig éremmel vagy oklevéllel, és müzliszelettel  díjazták a rendezõk.


Az eredményhirdetés után következett a már szokásos tombola, ahol  ugyancsak értékes ajándékok kerültek kisorsolásra, a fõdíj pedig megint egy Silva Ex-Ped Go II távolságmérõs óra volt a multiNavigator.hu támogatásával. A nyertes Forgács Máté volt, neki külön is gratulálunk!


Aki most kihagyta a versenyt, annak csak ajánlani tudjuk, hogy következõ alkalommal illessze be a programjába, hiszen a versenyzõktõl kapott visszajelzések alapján, ennél szebb környezetben nem sokan versenyeztek korábban, volt olyan induló, aki (nem alaptalanul:-) az Avatar címû filmben látott tájakhoz hasonlította a környéket. Ami pedig a nyugalmat illeti, erre sem lehetett panasz, hiszen az egész faluban nincs térerõ, így senkit nem zavarhatott meg a telefoncsörgés ezen a fantasztikus hétvégén, tehát tényleg a kikapcsolódásé volt a fõszerep:-)


A Gyaloggalopp Sportiroda következõ versenye egy kicsit közelebb, de mégis szép környezetben, Herceghalmon kerül megrendezésre elõreláthatólag június 24-én, vasárnap. Részletek hamarosan a honlapon….


Eredmények:


5 km, abszolút:


Nõk:


1 Vasas Viktória  21:24

2 Gherdán Johanna  22:37

3 Herbst Orsolya  23:34


Férfiak:


1 Forgács István  15:30

2 Veres Kornél  16:28

3 Czimer Zentai József 18:26


11 km, abszolút:


Nõk:


1 Vajkovics Viktória  45:47

2 Dr. Paál Em?ke 46:23

3 Forgácsné Licz Márta 52:38


Férfiak:


1 Vajkovics Károly  36:42

2 Hajduska Balázs 36:45

3 Langer Olivér 37:43