Túrabeszámolók


TEGYOT-TEDOT

efemmTúra éve: 20122012.07.30 08:39:23

Természetjáró diákok találkoztak


 


forrás: kispest.hu


Véget ért a Természetjáró Gyerekek és Diákok XXIII. Országos Találkozója Káptalanfüreden július elején. A Gémes Természetjáró Egyesület szervezte a rendezvényt.



Önkormányzatunk támogatásával a Természetjáró Fiatalok Szövetsége megbízásából, a kerületi Gémes Természetjáró Egyesület szervezésében került sor a Természetjáró Gyerekek és Diákok Országos Találkozójára a Káptalanfüredi Üdülõtáborban. Az ötnapos találkozón az ország különbözõ városaiból érkezõ általános és középiskolás csapatok versenyeztek éjszakai és nappali tájékozódási túraversenyen, Balatonalmádiban városismereti tájékozódási versenyen, elméleti turisztikai vetélkedõn valamint Balatonfüredrõl indulva 20 illetve 26 km-es teljesítménytúrán.


A találkozón a fõvárost egy IX. kerületi általános iskola valamint a XIX. kerületi Semmelweis Humán Középiskola képviselte. Az általános iskolások versenyét Eger nyerte, Szeged és Kaposvár elõtt, a középiskolák versenyét szintén Eger nyerte meg, Ajka és Kaposvár csapatait megelõzve.


A találkozó színvonalas megszervezésébe az idén 25 éves Gémes TE tagjai rengeteg munkát fektettek, jubileumi évüket az országos találkozó megrendezésének elvállalásával ünnepelték. A találkozó zárásaként Gémes Antal, az egyesület tiszteletbeli elnöke a Szövetség elnökségétõl az Ifjúsági Természetjárásért Emlékplakett kitüntetést kapta.


Az országos találkozót jövõre Velencén, a Fejér Megyei Természetbarát Szövetség szervezésében rendezik meg.


Lehoczki Zoltán, a Gémes TE elnöke


 










Vége a találkozónak



Véget ért a TEGYOT-TEDOT érdemi része. Köszönetet szeretnék mondani mindenkinek, akinek része volt a sikeres megvalósításban.


Köszönöm a csapatoknak és a kísérõknek, hogy mindig pontosak voltak, hogy az elõre tervezetthez képest öt percnél nagyobb csúszás soha sem történt. Köszönöm a szervezõgárda tagjainak azt a rengeteg munkát, amit a sikeres megvalósításba belefektettek és azt, hogy mindenki tudta és tette a dolgát, az éppen aktuális részfeladatát. Köszönöm a tábor személyzetének és az autóbusz vezetõjének az ellátás színvonalát, azt, hogy minden kérésünket teljesítették. Köszönöm a záróünnepély és a záróbuli fellépõinek a színvonalas mûsort. Köszönöm Kispest Önkormányzatának azt a jelentõs anyagi támogatást, amit az érmek, kupák, versenydíjak biztosítására rendelkezésünkre bocsátott.


A találkozó utómunkái azonban még csak most kezdõdnek. Az elkövetkezõ hetekben elkészítem az okleveleket, átnézem a versenyanyagokat olyan szemmel, hogy mik voltak a sokak által nehéznek illetve könnyûnek vélt kérdések, (mik azok, amiket esetleg mi gondoltunk könnyûnek és mégis nehéz volt vagy fordítva, mi gondoltuk nehéznek és mégis könnyû volt). A csapatok versenyanyagait és az okleveleket július 31-ig elküldöm a kapcsolattartó címére. A honlapra még a hónap folyamán felkerül a részletes eredménylista valamint, ahogy videósunktól telik, az elkészült videofelvételek is. Addig is fogadjátok szeretettel ezt a néhány fényképet.


https://picasaweb.google.com/116354744721328742567/TEGYOTTEDOT2012?authuser=0&feat=directlink



Találkozunk jövõre Velencén!!!




 










„ KI a szabadba” Rajzpályázat eredménye



„ KI a szabadba” Rajzpályázat eredménye


1-2. osztályos tanulók






























helyezés



Tanuló neve



helyezési


számok összege



A tanuló iskolája



1.



Deák Szilvia



10



II. Rákóczi F. Általános Iskola, Szolnok



1.



Rácz Diána



10



Gróf Széchényi Imre Általános Iskola, Balatonföldvár



3.



Kovács Levente



13.



II. Rákóczi F. Általános Iskola, Szolnok



Bõvebben...


 


 


 


 














Név:



Természetjáró Fiatalok Szövetsége



Rövidítve:



TFSz















Levelezési cím:



1146 Budapest, Thököly út 58-60. I/107.



Honlap címe:



http://tfsz.hu