Túrabeszámolók


Hű, de jól érzem magam

GabesTúra éve: 20122012.08.05 21:42:45Sipos János emlékére

 


Annak aki kerékpáros berkekben otthonosan mozog, nyilván nem kell elmondani ki is volt Õ.

Hosszú éveken át közvetítette a kerékpárversenyeket, a Giro-tól a Tour-on keresztül a  Vueltáig.

Sokakkal igyekezett megszerettetni ezt a sportot, ismerek olyan embert aki a közvetítéseken felbuzdulva vett kerékpárt és szállt nyeregbe.

18 évig kerékpározott versenyszerûen és 5x bajnoknak mondhatta magát.

És most, 2 nappal a túra elõtt (2012.08.03.) örökre elment....

 


De vissza a túrához....

Pásztó, reggel 7 óra.

Megérkezem a rajtnak és célnak egyaránt helyet adó pásztói sportpályához.

Az autók számából ítélve, jópáran leszünk ezen a mai napon aki nyeregbe száll és teljesíti a 60 vagy 110 km-es táv valamelyikét.

Attila barátommal második alkalommal vagyunk itt, és mint a múlt évben, most is a 60-as távot választjuk.

Indulás 7:20-kor, irány Ecseg, kevés autó a 21-es fõúton szerencsére.Az elágazó után kezdõdik az elsõ emelkedõ, hamar legyûrjük, 9 km és Ecsegen vagyunk.Hosszútáv jobbra, rövidtáv balra...irány Szarvasgede. Elbeszélgetünk, frissek és jókedvûek vagyunk, könnyedén telnek a kilométerek. Átrobogunk Szarvasgedén, hamar az apci elágazóhoz érünk, fura mód itt a pont.Hmm a múlt évben belljebb voltak...sebaj. Eszünk banánt, csokit kell az energia , jönnek a dombok szépen sorban. Apcról ki, emelkedik az út, szép meredek, felérünk  szép nyugodtan, nem sietünk van idõ bõven. Dombról le Rózsaszentmártonba, jön a következõ emelkedõ, ezen átbukva berobogunk Szücsibe, még egy domb és Gyöngyöspatán vagyunk. Ellenõrzõponton Kelemen Laci barátom a párjával, frissítünk, beszélgetünk pár percet aztán indulás tovább. Patáról ki, lejtõ és még egy emelkedõ és jön egy szép lejtmenet majdnem Szurdokpüspökiig. Közben igencsak befûtöttek odafent, kezdett meleg lenni. Beérünk Pásztóra táblák jelzik az utat , könnyedén megtaláljuk a sportpályát és 9:46-kor megérkezünk a célba. A múlt évihez képest 7 percet javítottunk, de igazából nem ez a lényeg.Átvesszük a teljesítésért járó jelvényt, és mivel a pásztói túrákból már 4-et teljesítettem (Attila barátom 5-öt) , így a Pásztó túrázója jelvényt is átvehettük.

Összességében csak jókat tudok mondani a pásztói túrákról, mindig szívesen jövök rájuk.

Köszönjük neked Parádi Laci, hogy ilyen túrát, mint a mai szervezel nekünk.

Találkozunk a következõn is...remélem.Nyugodj békében Sipi. Legyen neked könnyû a föld.