Túrabeszámolók


Bakonyi Barangolás

Eni /CATS/Túra éve: 20062006.10.29 22:43:10
Bakonyi Barangolás 20

Október legvégén regisztráltam ide, de a Bakonyi Barangolás után nem volt lehetõségem tt-re menni. Úgyhogy kicsit utólag, de gondoltam írok errõl a túráról. Ez egyébként az elsõ hozzászólásom.
Korrában már voltam ezen a túrán, igaz a 17-esen, de azon kétszer is. Tavaly kihagytam. Idén a 20-asra mentünk, mert páromnak osztálytalálkozója volt aznap este. Úgyhogy azért oda is kellett érni, szóval hosszabbat idén sem sikerült bevállalni.
Úgy esett, hogy "egyedül" kellett elindulnom. Párom lelkileg felkészített, miszerint õ majd futni fog a 20-ason, edzésként a következõ heti Plus Budapest Nemzetközi Maratonra. Azóta már ezen is túl van, kiccivem lefutotta a maratont. Nem szokott soha tt-n futni, de ezt mindenképp le akarta futni. Lelombozva hát, de megadtam magam. Útjára eresztettem hát Bakonybélben.
Utálok egyedül túrázni. Nosza nem sokáig maradtam egyedül: még a faluban csatlakoztam egy kedves, igen "pozitív" családhoz. Nekik minden kereszt jelzés pozitív jelzés volt. :-) Plusz jelzésrõl már hallottam, de a pozitívon nagyot mosolyogtam velük. Azóta én is így hívom a kereszt jelzéseket :-)
Mindazonáltal remek idõben volt részünk. A rendezõk egyébként kedvesek voltak. A szolgáltatásokkal sem volt gondom. Sõt, duplán jól jártam: kifizetõdõ volt, hogy Miki futott. Elsõ volt minden pontnál alighanem, és mondta a pontõröknek, hogy az õ szörpjét, nagy pogácsáját, és müzli szeletét is adják majd nekem. De errõl nem is tudtam eleinte, hanem a sorszám alapján az elsõ ponton mondta a rendezõ, hogy nekem kettõ jár... Ezek után már csak a sorszámomat kellett bemondanom a pontokon.
A túra egy része számomra ismert terep volt. Bakonybélbõl a Piros pozitív jelzésen most jártam harmadszor, tovább a Nádajtó-árok irányában is voltam. De nem baj, ez egy jó útvonal. Legutóbb épp geoládázás során jártam arra.
A tájékozódással nem voltak nagyobb gondok. A jelzések itt-ott már igencsak elkopottak voltak, de azért némi utánajárás után megleltük a jó utat pozitív társaságommal. :-)
A célban barátom már régóta várt, ugye aki fut, az így jár :-DDD
Összességében egy kellemes túrán vettem részt, remek szikrázó napsütésben, és jó társaságban.