Túrabeszámolók


Hajag

Pál LászlónéTúra éve: 20062006.11.06 15:12:19
Kedves TTT-s Társaim!

Csodaszép napra ébredtünk október 28-án. Két kollégámat " fellázítva" már napokkal ezelõtt a természetjárás ilyen típusú formájára, elindultunk autóval Bakonybélbe. A " csajok " egész úton áradoztak az erdõ és táj szépségérõl, valamint arról ,hogy de jó, hogy eljöttünk túrázni egy nagyot. Kilenc óra magasságában kiszálltunk az autóból a település közepén - ahol már jó néhány túrázó várakozott-, keresvén az iskola bejáratát, de az ennél jobban nem lehetett már bezárva. Megkérdeztük a várakozókat, a kocsmában , mellette,és egyéb helyeken , de mindenki csak széttárt karokkal és süket mobiltelefonokkal ( mert a szervezõt próbálta mindenki utólérni, de lehetetlen volt)tanácstalankodott.
Rövid töprengés után kiterítettük térképünket és eldöntöttük , hogy a megjelõlt 25 -ös távot járjuk végig. A túránk eleje a dohogással telt el , mert nehezen tudtuk felfogni, hogy emberek ill. itt egyetlen ember / aki szervezõnek nevezi magát /, hogyan mereszkedik arra, hogy a másikat ilyen módon megvezesse, holott annyi lehetõség van ma már az üzenet küldésére. A kezdeti elkeskenyedésünk azonban hamar elszállt,mert a természet kárpótólt mindenért bennünket, igaz a jelzések idõnként zsákutcába tereltek minket. Talán erre a területre is meg lehetne szervezni a túristajelzéseket megújító táborokat ill. túrákat ! Megérné! A lejárt kilóméterek után még egy kis zirci kirándulás és apátság nézés is belefért az idõnkbe! Mindenkinek ajánlom aki mostanában nem volt Zircen látogasson el az apátságba , mert csodajó. Nagyon részletes beszámolót kaptunk fényképekkel illusztrálva a rekonstrukció elõtti viszonyokról is. A nap teljessétételéhez a " boldogsághormonokat" kóstolgattuk a monostori cukrászdában!
Nyugtával dícsértük a napot , mert remek hangulatban, kellemesen elfáradva teleélményekkel tértünk haza!
Talán meg kellene gondolni, hogy a következõkben egy ilyen szervezõ túrái felkerüljenek a nagyközönség elé, ill egyáltalán kéne-e engedélyezni , hogy megbízhatatlan emberek túrákat szervezzenek. Köszönettel:Egy Régi "Motoros"