Túrabeszámolók


Győr-Sopron megyei IVV túranap/Rákóczi emléktúra Győrújbarát

nafeTúra éve: 20122012.10.18 21:22:41

Rákóczi Emléktúra 10-es táv


GPS-el mért távolság: 9.9 km; barometrikus magasságmérõvel mért összesített szintemelkedés: 175 m.


A túra szervezõi javították a 20-as táv egy évvel korábbi kiíráásban szereplõ összesített szintemelkedést, aminek igen örültem. A rajtban az ismerõsök is elégedetten hívták fel rá a figyelmemet.


Már csak egy túra hiányzott az Észak-Dunántúl Kupa teljesítéséhez, viszont a hátralévõ három túrahétvége elég bizonytalan, így ezt a túrát néztem ki hétvégére. Egész napos túrának keveselltem és montizásra alkalmas, bár kissé bizonytalan idõjárás ígérkezett, talán utoljára ez évben. Ennek megfelelõen a tízes táv, utána pedig Bakonynánáról egy kis biciklizés mellett döntöttem. Mivel ÉDDTSZ találkozó is volt, így több idõbe telt a nevezés.


Friss, hideg szélben nekivágtam a távnak. Idén már nem tudott átverni az eldugott elágazás. Az emelkedõn lekéredzkedett rólam egy réteg ruha. A kilátás nem lenne rossz, de nagyon párás a levegõ. Fényképezõgépet ismételten nem hoztam. Biciklin nem akartam magammal vinni. Gyorsan elértem az elsõ ellenõrzõ pontot. Utána hosszasan lakott területen talpaltam, nem éppen szegény negyedben. Elértem a következõ ellenõrzõ pontot is. A pont után jól jelölten szétvált a két táv. Ismét egy kis emelkedõ következett. A P+ jelzés jó. Kisvártatva ismerõs részre értem, s a két táv, közös részén mentem a kilátó felé. Helyenként jó a kilátás, bár pár lépést le kell térni az útról. A kilátónál megkaptam az utolsó ellenõrzõ pecsétet. Következett a kellemetlen kövezett lejtõ, majd aszfalton beértem a célba.


Ettem egy kis zsíros kenyeret, s elindultam Bakonynánára, ahonnan indulva aztán igazán jót bicikliztem. Ez után a nap után, ha a Keleti-Bakonyba megyek montizni, viszek magammal fényképezõgépet. Ismét jó kis fotózási lehetõséget hagytam ki. Csodálatos volt a nagyon köves hegyoldal. Néhány zöld bokor, a talajt csaknem teljesen beborító vörös cserszömörce tengerében. A nap is sütött. Egyébként is sokat javultak a látási viszonyok, reggelhez viszonyítva


A túra ár/szolgáltatás aránya megfelelõ. 500 Ft-ért térképvázlatos itineres igazoló lap, kitûzõ és emléklap járt. A célban zsíros kenyér, hagyma, metélõhagyma volt az ellátmány.


(Ugyanezért a díjért ugyanez járt a 20-as távon is.)