Túrabeszámolók


Esztergom

Siki89Túra éve: 20122013.03.23 19:54:25

Esztergom 20




Kellemes idõben indultunk útnak az esztergomi vasútállomástól. Pár utcával késõbb már egy pincesoron találtuk magunkat, innen kezdõdött a felfelé menet vaskapuig.  Kisebb nagyobb megerõltetések után már fel is értünk, és Esztergom csodái tárultak elénk.  


Mivel 500 szintemelkedés volt meghirdetve, és Vaskapu 350-re volt, ezért elidõztünk, megreggeliztünk nyugodtan, mondván alig van már hátra szintemelkedés. Tévedtünk. Erdei szakasz jött, majd ismét lent voltunk a hegyrõl. Ekkor következett egy elég sáros rész, majd barát kútnál kaptuk a következõ pecsétet. Innen már nem volt túl sok hátra, még egy sármezõn leereszkedünk, már a tesconál találtuk magunkat, innen pár lépés volt csak a vasútállomás.


Útközben egy srác hallotta amint épp panaszkodok, hogy valahogy ez nem 500-as emelkedõ volt, hisz vaskapu volt 350-re, és kb még egyszer ennyi volt hátra, mikor azt hittük már csak 150 lesz. Majdnem 700 méter szintemelkedés volt. Legközelebb nem árt pontosítani a meghirdetett távon. 2 ellenõrzõ pont volt, egyik vaskapunál kb 5 km-re az indulástól, a másik Barát-kútnál kb 5 km-el a cél elõtt. a középsõ 10 kilométeren sehol senki nem volt, pedig néha nem ártott volna egy szalag van nyíl.


De összességében jó volt, szerintem jövõre is elmegyek.  Emléklap nem jár, de a kitûzõ nagyon szép.



 


Képek:


http://esztergom20.siki.fotoalbum.hu/