Túrabeszámolók


Négyszögletes Kerekerdő 55/40/25

bhenn80Túra éve: 20132013.07.03 11:10:15

Négyszögletes Kerekerdõ 25


A Kinizsi 100 utáni hétvégén került megrendezésre ez a túra, így regenerációs jelleggel csak a 25-ös távot tûztem ki célul.


A túrára népes csapattal érkeztünk, így a nevezést követõen el is kezdtük a gyaloglást a padragi sziklák felé. Az idõ kellemes volt, esõ még sehol. A Szikláknál a ponton alma, utána a mederben haladtunk tovább, a túra névadója a Négyszögletes Kerekerdõ felé.


Az erdõbõl kiérve virágos mezõn vezetett utunk, és az esõ is megérkezett. Nem utoljára.


A Négyszögletesnél, szép panoráma, müzliszelet, kis pihenõ, további kilátás a következõ pont felé.


Az út Taliándörögd felé nyugodtan telik, a templomrom a falu határában egyre szépül. A korábban templomnál lévõ pontot áthelyezték, így legalább könnyebb volt öszekötni egy üdítõ söröcskével.


A nap is kisütött közben, így folytattuk utunkat a fás, patakos szakaszon, majd az ottani ugrálások, patakátkelések után, kiértünk az erdészeti útra, ahol a következõ pont várt minket. Itt vált két irányba a túra a hosszabb, és rövidebb távok irányába. A ponton egyébként palackos víz a jutalom.


Az ezt követõ szakaszon vadkerítés mellett haladunk, majd az erdészeti utat elhagyva bevetjük magunkat a Szõc melletti bokros, mezei részre. Itt utolér minket az esõ, ami elég intenzíven kezd esni. Már közel a cél.


Halimbán átszáguldunk, és nemsokára be is érünk a célba.


A célban oklevél, kitûzõ, és zsíros deszka hagymával.


A túra jól szervezett, ár-érték aránya kitûnõ, akárcsak a hangulata. Mivel a szintemelkedés nem túl nagy, így ideális lehet azoknak akik ismerkednek a teljesítménytúrázás alapjaival.


Jövõre természetesen újra itt a helyünk.