Túrabeszámolók


10 Templom

bhenn80Túra éve: 20132013.07.03 11:30:53

10 templom


A kiírás egyszerû, 10 templomot kell felkeresni a környezõ településeken tetszõleges sorrendben. A teljesítéshez pedig elég 6 templom is. Mi azért megcéloztuk a 1 templomot :) így a táv kb 25 km ideális esetben.


A startnál házipálinka kóstoló, jó adag meggy, és cseresznye, és palackos ásványvíz a résztvevõknek. Pazar ellátás.


Mi úgy döntünk, hogy az Óbudavári templomot a végére hagyjuk, így Mencshely felé veszük utunkat, ahol hamar meg is találjuk az elrejtett pecsétet.


Ez után a dörgicsei templomromot vesszük célba, szõlõsön, erdei utakon keresztül. Az idõ meleg, felhõ a közelben sincs.


Dörgicsén a rom környéke csodálatosan tisztán karbantartva, a panoráma a Balatonra remek. Meg is zsületik a terv, a túra után irány a Balaton egy kis csobbanásra.


Dörgicse után átmegyünk a Balázs hegyen, ahol egymás után fedezzük fel a templomokat. A Szent-Balázs templomrom után, az óherendi templomromot tûzzük célul, amit ha nagy nehezen is, de azért megtaláljuk :) Nem hittem volna, hogy a mezõ közepén álló facsoportban van a rom, és azt csak kb 1 méterrõl vesszük észre. Jó móka volt :)


A rövid kutatással eltöltött idõ után irány Szentantalfa, ahol a templom mellett, egy frissítõ sört is magunkhoz veszünk. Nagyon jól esett, és jó érzés volt az is, hogy a kocsmában, ahol megálltunk, örömmel fogadják a túrázókat, a helyiek kedélyesen beszélgettek egymással, és velünk is.


Antalfa után Tagyon, egy újabb kis település a Balaton mellett, újebb templom van meg sikeresen. A pont után rövid tanácskozás után eldöntjük, hogy nem 10, hanem csak 9 templomot keresünk fel, így a Monoszlón lévõ templomot, majd csak jövõre látogatjuk meg.


Az utat rövidítjük, a következõ cél Balatoncsicsó, majd utána Szentjakabfa. Viszonylag közel a két templom, és már látszik a cél.


Utoljára még pecsételünk az óbudavári templomban, majd célba érünk.


A célban gratuláció, oklevél, kitûzõ, finom virsli, és ásványvíz.


A túra szép helyeken halad, ár-érték aránya kitûnõ, hangulata egyedi.


Jövõre ismét itt, de akkor már 10 templom a cél :)