Túrabeszámolók


Fejérkő/Szamárkő

ladanyigTúra éve: 20132013.07.25 19:23:24

Sziasztok,

Nem vagyok egy nagy túrázó...még, de megtetszett az 50 km-es táv, gondoltam megcsinálom. Idén ez volt a 2. 50-es, csak kisebbeket mentem havonta egyet egyet.

Reggel 7:05-kor vágtunk neki az utunknak. Nem volt tömeg :) Semmiféle helyismerettel nem rendelkeztünk és már az elején rájöttünk, hogy az itiner bizony nekünk megint kevés lesz. Szépen róttuk a kilómétereket, néha csak tippeltünk merre lehetünk, de az elsõ három ellenörzõ pont simán ment. Itt már elkezdett az idõ is melegedni és egyre többet vezetett a tûzõ napon utunk. Szerencsére beszereztem egy túrakalapot, ez nekem nagy segítséget nyújtott, bele sem szeretnék gondolni nélküle mennyivel nehezebben viseltem volna a hõséget. Az ellenörzõ ponto egyre ritkábban jöttek, mi meg néha teljesen elbizonytalanodtunk, hogy jó helyen járunk e....szerencsére összefutottunk egy olyan kis csapattal, akiknek a fejében volt az egélsz útvonak, innét megpróbáltuk tartani velük a tempót. Ez sikerült is az utolsó elõtti ellenörzõ pontig. Ettõl a ponttól eléggé szánalmasan mentünk, szinte minden nagyobb fánál telefonos segítséget kértünk...de az hibátlanul mûködött, így egy kisebb elkeveredéssel beértünk 10:30 perc alatt a célba.

A táj a kilátás gyünyürû! Az ellenörzõ pontokon a kiszolgálás pazar! MAga a túra hangulata is dicséretes, ennyire barátságos emberekkel még nem futottam össze, pedig idén az összes túrám kisebb létszámú volt jellemzõen.

A nap kitett magáért, igazi júliusi forróság volt, sárral nem találkoztunk, annál több porral.

Aki alergiás a méhcsípésre készüljön, mert több helyen is méhek mellett haladt az út, igaz éppen nem velünk voltak elfoglalva, hanem a napraforgó táblával, de biztos ami biztos :)

2 helyen kavartunk el. Az egyik az M7 vadátjárója.....itt egy betonos szervíz átjáró van a vadátjáró elõtt és elõttünk menõk is a betonoson mentek át, késõbb visszataláltunk a zöld jelzésre. Másik Balatonföldváron a 7-es úton át. Mi elmentünk a zebráig, nem kellett volna, lehajtott fejjel felemelt kézzel át kell menni a 7-es úton és akkor minden jó lesz :).  Egyszer pedig elbizonytalanodtunk visszafelé az M7 átkelés elõtt a gáznyomvonalra való letérésnél, de itt a telefonos segítség bejött :)


Összefoglalva egy remek élményekkel teli szép nyári túrán vagyok túl, megismerve a Balaton eddig számomra ismeretlen arcát. Köszönöm a szervezõknek.