Túrabeszámolók


Fejérkő/Szamárkő

karilTúra éve: 20132013.08.04 17:31:52

 2013. július 20-án 6. alkalommal rendeztük meg a Szamárkõ/Fejérkõ/Szántód IVV és teljesítménytúrákat.


Az indulók létszáma hasonló volt az elõzõ évihez: összesen 236 személy nevezett ezen a hûvösnek nem mondható reggelen. Ebbõl 37 személy az 50, 71 személy a 25, 78 személy a 10 és 50 személy az 5 km-es távra.


Ismerõs és új arcok váltogatták egymást a nevezõ asztaloknál. A legfiatalabb nevezõ az 5 éves budapesti Kiss Gréta Lívia, a legidõsebb pedig 88 éves Szûcs Rozália Nagykanizsáról. Várjuk õket jövõre is!


Meglepõ volt, hogy még soha ennyien nem tévedtek el a túrán mint most. Ami még érdekesebb, hogy szinte mindenki máshol tévedt el: A Kilences-tetõ és Kõröshegy közt, a kõröshegyi halastó körül, volt aki a kereki várat nem találta meg, Nezdén, a földvári parkerdõben és Földváron is voltak utat tévesztõk. Szinte folyamatosan csengett a telefon segítségkérés miatt.


Végül mindenki beért szerencsésen, de még mindig nem értem az eltévedések okát, hiszen az itiner nem változott a tavalyihoz képest. Talán az elviselhetetlen hõségnek is szerepe volt a tévedésekben.


Volt aki a Balaton-átúszás elõtt melegített be egy rövid teljesítménytúrával.


Petõ Sándor TTT tagnak a Fejérkõ 50 volt az 1000. teljesítménytúrája. Egy túrabögrével és hozzá illõ tartalommal gratuláltunk neki ez alkalomból. Köszönjük, hogy a mi túránkat választotta e szép kerek alkalomra!


Ez évben elsõ alkalommal kaptak kitûzõ helyett jelvényt az 50-es táv teljesítõi, továbbá minden teljesítõ színes oklevelet kapott.


A résztvevõk közül 111 fõ valamelyik egyesületet képviselte, 125 fõ egyéni túrázó.


A következõ egyesületek képviselték magukat: Atomerõmû SE, Budapesti Természetjáró Szövetség Benke Rezsõ Természetjó Szakosztálya, Delta TE, DK Team, Fekete Bárány SE, Göcsej SE, Gyöngyvirág TE, Lokomotív TE, MAC Népstadion SE, METEOR TTE, MKE, MVTE, Olajipari Természetbarát SE, PITE, PTTE Vámos Mihály SE, Szentesi Kinizsi TE, SZKTE, Tatabányai Volán SE, Tápiószelei Természetbarát Klub, Természetjáró Bakancsos Klub, TTE, TTT, Vasas, Vágtató Csigák, Vértes Volán, Vértesi Erõmû, Völgység TE, Vulkán TSE, Zichyújfalu SE, Zöldpont


A résztvevõk a következõ településekrõl érkeztek:Ádánd, Bak, Bakonybél, Balatonboglár, Balatonföldvár, Balatonszabadi, Balatonszemes, Bicske, Budapest, Dad, Dombóvár, Dunaszentmiklós, Dunaújváros, Ecseny, Fonyód, Göd, Gyõr, Kadarkút, Kaposfõ, Kaposszekcsõ, Kaposvár, Környe, Kõröshegy, Maglód, Mezõõrs, Mike, Monor, Mór, Nagykanizsa, Nagyvenyim, Németkér, Oroszlány, Paks, Pécs, Semjénháza, Siófok, Siójut, Szár, Szentes, Szekszárd, Szentendre, Szentes, Székesfehérvár, Szigethalom, Szulok, Tamási, Tardos, Tata,Tatabánya, Tápiószele, Várpalota, Vecsés, Veszprém, Zalaegerszeg, Zichyújfalu


A rendezvény lebonyolításában 35 személy vett részt, amelybõl 32 fõ egyesületünk tagja. Köszönjük a segítséget!


Ami elfogyott: 14 kg kenyér, 3 kg zsír, 3 doboz margarin, 4 üveg házi lekvár, 2 kg lila hagyma, 4 kg paprika, 3 doboz csalamádé, 2 rekesz õszibarack, 2 vödör nápolyi, 6 liter szörp, 18 csomag szõlõcukor, 236 db Balaton szelet, 280 liter ásványvíz, valamint jelentõs mennyiségû házi pogácsa és és egyéb sütemény.


Teljesítménytúránkat anyagilag támogatta Szántód Község Önkormányzata.


Szomjunkat oltotta a Kõröshegyi Szeszfõzde Bt (280 liter ásványvízzel)


Szeretettel várunk mindenkit 2014-ben is!


Karsai Ilona