Túrabeszámolók


Zselici négy fa

takacspitykeTúra éve: 20132013.08.26 11:53:12

 Zselici 4 fa, 30-as táv


Ma sem csalódhattunk a METEOR által szervezett teljesítménytúra minõségében. Az is igaz, hogy az egyesület mindig elkényezteti a turistákat, tehát sejtettük már, hogy jó sorunk lesz...

Tamás barátommal már hetekkel ezelõtt leegyeztettük a mai napot, de hogy borult, esõs idõre nem számítottunk, az biztos. Végre a sok "negyvenfokközeli" túrázás után indulhattunk egy õsziesebb, kellemesebb, kevésbé megerõltetõ teljesítménytúrán, amely szintén beleszámít az SMTT kupába is. Az elõzõ nap csapadéka kellemesen lehûtötte végre a levegõt, és kellõ erõt adott, hogy nekivágjunk a 30-as távnak. Jó kedvvel és kellõ optimizmussal gyalogoltunk, egy cseppet sem fáradva, hiszen mind az idõjárás, mind pedig a szervezés kitûnõ volt. A METEOR-túrák mindegyikére jellemzõ, hogy a pontõrök megfelelõ információkkal tudnak szolgálni, az ellátás minõsége és mennyisége NEM hagy kívánnivalót maga után. A túra telesítése után van hova leülni, van hova letenni az átázott cuccokat (a bõszénfai ep-n kapott el minket az esõ, aztán végigkísért a célig), és mindig van mivel pótolni az elhasznált kalóriákat. A 4 fa túrán elõször vettem részt, de az útvonal nagy részét más túrák alkalmával már bejártam. Egyedül azt sajnáltam, hogy a Gálosfa és Bõszénfa közötti szakaszon a Z- jelzésen több lódarázsfészket jelentettek a bejárás alkalmával, így azt a részt nem ismerhettem meg.

Örülök, hogy Norbi és Vera is ott volt, így egy vidám, közös zsíroskenyerezés keretein belül még beszélgethettünk is egy kicsit velük.