Túrabeszámolók


HÓ-Fejérke / Piroska túra

GeldarTúra éve: 20122013.08.29 01:06:38

Hó-fejérke 25


A Hó-fejérkén többször jártam már, és hiába a sorok a rajtnál s a célnál, még mindig az egyik legjobb túra. Lenne, ha nem maradt volna el idén (2013) - remélem, jövõre újra megrendezik!

Az elõzetesen megrendelt szarvaspörköltekre gondolva startoltunk Csákberényrõl egy új csapattal: Andris már túl volt a tûzkeresztségen (BUÉK), de Gyöngyi és Laca elsõ teljesítménytúráján vett részt - utólag egyikük sem bánta meg. A túrára ismét velünk tartott Botond, a túrabotom, akit az elsõ szakaszokon különösen Gyöngyvirág szorongatott. A hó elég nagy volt, és sokszor besûrûsödött a tömeg, különösen ha vadkerítéssel találkoztunk. A Pátrácosig aztán megnöveltük a tempót, Gyöngyi lemaradt, de mint kiderült, nem fáradtság miatt: talált egy befagyott pocsolyát, azon korcsolyázott...

Miután véget ért a kûr, átkeltünk az erdõn, és eszembe jutott, hogy a Korcsmáros-dombot lefele sokkal jobban szeretem, mint ellenkezõ irányban. A várban aztán megcsodáltuk a kilátást a Móri-árokra, majd az ismert, orondi úton a célba gyalogoltunk, ahol már várt ránk a szarvaspörkölt. Ami idén is fantasztikusan jól sikerült, és rekordidõ alatt fogyott el. Ezek után nem volt más hátra, mint a hazaút buszfogás Mór irányába, ahol rövid borozás után (egy étteremben) valóban hazafele vettük az irányt. Nagyszerû túra volt, jó lenne, ha újból megrendezésre kerülne!