Túrabeszámolók


BUÉK

dyanTúra éve: 20072007.01.06 14:35:25
Hát ha már tavaly is írtam akkor idén sem leszek rest :) ráadásul most sokkal több okom is van rá! Kezdem a lényeggel: 3óra és 1 perc alatt jártam végig az útvonalat.

Igen, igen, szuperfantasztikus teljesítmény volt a saját mércémmel mérve. A célban kérdeztem a futókat õk 2 óra felett kicsivel futják. Ezért úgy vélem hogy bakancsban és nem futva nem is olyan rossz idõ ez! Hevér Gabi a célban ebben meg is erõsített, amitõl megnyugodtam, õ jó mérce nekem.

És mindez hogy sikerült? Reggel 6-kor korán kipattantam az ágyból 5 és fél óra alvás után), ettem egy zsemlés-szendvicset, ittam egy bögre tejeskávét, öltöztem, pakoltam, indultam. Az igazolófüzetemre indulási idõként 07:45 került. Nem kíméltem magam, elkezdtem erõs tempót diktálni magamnak, bár rögtön az elején bosszúság ért mert egy cigizõ srác (tejfölösszájú majom) ment elõttem a sárgán a Nyéki-hegy oldalában, de hát persze szita tüdejével elég silányan nyomta felfelé ... hihihi. Az elsõ ellenörzõpontra (3H) 40 perc alatt nyomultam fel, ezen annyira meglepõdtem hogy vérszemet kaptam. Na hát akkor - gondoltam - mutassuk meg mit tudunk! Így kitûztem magamnak a 4 órás tervet, azt hogy 90%-os teljesítménnyel nyomom (100-at sosem szabad!), nem állok meg csak ellenörzõpontoknál, és lemondok az útközbenre tervezett két geoláda begyûjtésérõl (jajjj, ezért fájt ám a szívem!). Mivel thermo-camelbak volt a hátamon benne meleg teával, így folyamatosan tudtam folyadékot pótolni. A zsebemben meg ott figyelt a pzs és 4 szaloncukor, egyéb vészesetekre :) A következõ terv az volt hogy Ferenc-halomnál (nekem az az emelkedõ a mumus ebben a túrában) leszek 09:45-re. Ehhez képest arra az idõre már a zöld kör jelzésen voltam a János-hegy oldalában. Akkor már éreztem hogy ebbõl valami nagyon jó fog kisülni, úgy mentem fel az emelkedõkön mint egy terminátor, ott például két futó meg sem elõzött felfele csak a síkon, még hallottam is ahogy ezt mögöttem megbeszélik :) Így módosítottam az elhatározásom 03:30-ra, mivel tudtam hogy a Nagy-Hárs-hegy emelkedõje az nekem nagyon jól megy, utána meg már sétagalopp. Áldottam a sorsot amiért másfél éve a Meindl Borneo mellett döntöttem, még ilyen erõltetésnél is hibátlanul kellemesen éreztem a lábam, csak egy kis vádligörcs-féleség érzés volt Budakeszi út környéként, de hamar elhessegettem. Jött a Nagy-Hárs-hegy, és fent voltam rajta 10:10-re. Nem hittem el! Úr isten, csak nem három óra lesz?! Sajnos kishitû voltam és a végsõ megoldást a 03:10-es idõben láttam. Az uccsó ellenörzõpontról 10:40-kor indultam, és még volt erõm bõven, így elkezdtem kocogni, és hát így sikerült a 3 óra és 1 perces idõ. 11 éves teljesítménytúrás múltam minden eddigi legjobb ideje.

És azért annak sem volt ám egyszerû hangulata, amikor délben már itthon ültem, túl egy túrán :) szép délelõtt volt!

Dyan.