Túrabeszámolók


Téli Mátra

BakeszTúra éve: 20142014.01.26 15:38:47

Téli Mátra M


Néhány (remélem) hasznos információ azoknak, akik 2015-ben nekivágnának bármelyik Téli Mátra útvonalnak  1. Regisztráljatok elõre. Egyrész 200Ft kedvezmény, másrészt gyorsabban tudtok rajtolni.

  2. Akkor kérjétek a rajtpecsétet, amikor tényleg indulnátok, ne akkor amikor még cuccoltok. Sokan (köztük én is) eltökölték az indulást és már ott összeszedtek egy kb. 20 perces lemaradást. Emiatt persze lefelé ahol lehetett futni kellett (+mátrafüreden végig) és csak így sikerült idõn belül teljesíteni (7:00)

  3. A jó bakancs elengedhetetlen. Sokszor kellett patakon, sáros, havas, latyakos helyen gázolni

  4. Bakancsra való csúszásgátlót hozzatok! A 2014-es túrán a havat a több száz induló tükörsimára taposta. A táv csak az energia 80%-át vitte el, a maradék az a jégen való csúszkálás és az esések utáni felkecmergés volt. A legtöbben (köztük én is) sokkal lazábban teljesítették volna a túrát, ha gondolnak erre elõre. Csúszásgátló nélkül lefelé sem tudtok sokkal gyorsabban menni, mint felfelé. (a túrabot is hasznos kellék)

  5. A szintidõ 7 óra, azután nem jár sem kitûzõ sem oklevél. Az utóbbi években szintidõn belül az indulók 70-80% teljesített.


Sok sikert 2015-ben.