Túrabeszámolók


Szent László

BakeszTúra éve: 20142014.02.01 19:16:36

 Szent László 15km, 480m szintemelkedés, 3:35


A múlt heti Téli Mátra M túrához képest minden szempontból lényegesen könnyebb volt a Szent László. A táv 10km-rel, a szintemelkedés 500m-rel kevesebb. A szintidõ a Szent Lászlón 15km-en 6 óra, ami nagyon kényelmes sétával teljesíthetõ, ezért kisebb gyerekeknek vagy családoknak is nyugodtan tudom ajánlani. A szintemelkedés néhány rövid szakasztól eltekintve el van nyújtva, ezért könnyû teljesíteni.


A Téli Mátrához képest (3000+ résztvevõ) a Szent Lászlón kimondottan családias volt a hangulat. Jót beszélgettem a ZUTE-s sporttársakkal, akiktõl többek között megtudtam, hogy a kegyhely völgye a táltos és ferences hordák rendszeres összecsapásának színhelye. Jelenleg úgy tûnik a ferencesek állnak nyerésre, mert sikeresen tüntettek el egy - a táltosok által épített - pihenõhelyet. Kiváncsian várom, mi lesz a vallásháború végkimenetele.


Az idõ kellemes volt, a túra végig jól volt jelölve, úgyhogy könnyû volt követni. A 3:35-ös idõ kényelmes sétával értendõ.


A második ellenõrzõ ponton mézeskalácsot, a harmadikon müzliszeletet, a célban pedig teát és hagymás kenyeret kaptunk. Volt lekváros kenyér is, amit mindenki nagyon dicsért, de én nem próbáltam.


Kicsit sajnáltam, hogy nem a 33-ason indultam, mert szerintem az is meg lett volna, de a múlt heti 25km és a jövõheti Margita 30km között nem akartam megszakítani magamat.


Összeségében nagyon jól éreztem magam, remélem jövõre ugyanitt!