Túrabeszámolók


Túrázz a vonatért!, Túrázz a Cuha-völgyi vasútért!

Kerek repkényTúra éve: 20072007.01.27 16:35:05
Túrázz a vonatért!


Nem terveztünk hosszú túrát, csak egy kis „lötyögõset”, kikapcsolódásképp. Reggel kisétáltunk a kollégiumtól 4km-re levõ veszprémi vasútállomásra. Hát ott egy elég tekintélyes tömeg gyûlt már össze, nem is volt elég a kis BZ, csatoltak még rá 2 kocsit. A hó szolidan szállingózott, majd Zircet is elhagyva felerõsödött, egyre nagyobb pelyhekben (az egyik tisztáson vízszintesen) hullott.



Porva-Csesznek vasútállomáson leszálltunk, ekkor gyönyörûen havazott. Egészen fehér és téli lett az erdõ. Regisztráció és a kitûzõ, majd a kéregjegy átvétele után nekivágtunk a völgynek. Ez a hely mindig nagyon tetszik, akárhányszor járok itt, de a hóesésben talán még varázslatosabb volt.


Nagyon jól éreztük magunkat, nekem sikerült a patakban (nem szánt szándékkal:) ) lábat is mosni. Külön-külön mindkettõt:). Láttunk óriás jégcsapot (úgy kábé „Csicskenye-magasságú” volt).
A túra kötetlensége sok embert vonzott, veterán túrázóktól egész kicsi gyerekekig volt minden korosztály, ami nekem nagyon tetszett. Még a kutyák is nagyon jól érezték magukat. :)

Vinyére érkezve pedig betértünk a Pokol Csárdába, ahol nagyon finom Somlói galuskát ettünk. Innen még egy kopjafához látogattunk el a piros+ jelzést követve, majd visszafele a vonatról felülrõl csodáltuk meg a völgyet, ahol az imént elhaladtunk.
Veszprém vasútállomásról ismét felsétáltunk a kollégiumba, s így lezárult a kör. Kellemes kis kirándulás volt. :)