Túrabeszámolók


Sziki gyalogos teljesítménytúra

CucusTúra éve: 20142014.03.04 21:12:15

Sziki Teljesítménytúra 27 km


Csodálkozva láttam, hogy  errõl a túráról még senki nem írt beszámolót, pedig az idei volt a 12. rendezés.


Reggel autóval indultunk útnak a Szeged melletti Kiskundorozsmára. Itt volt a rajthely a sportcsarnokban. A csarnok elõtt bõven volt még parkolóhely, benn gyorsan ment a regisztráció és a rajtoltatás. Szép idõben indultunk útnak, kifelé a városból az ébredezõ utcákon. Sokan eljöttek, családok gyerekekkel, baráti társaságok, futók is szép számmal.


A házakat magunk mögött hagyva átkeltünk az M5 autópálya felett és az üdülõk felé  bandukoltunk. Elhagytuk  Sziksósfürdõt, nem volt nagy élet  a tavaknál, de majd nyáron nagy lesz itt az élet. A kiskertek között kanyarogtunk, mindenhol  rendezõk segítették a továbbhaladást.  Hamar elérkeztünk az 1. ep-hez a Csókafészek fogadóhoz. Itt a rövid távon indulók visszafordultak, mi  többiek  sétáltunk tovább.


A 2. ep a Kulipintyó csárdánál volt, már messzirõl hallattszott a zene. Egy hegedûs és egy tekerõ lantos húzott talpalávalót, a pontõrök és segítõik  zsíroskenyér hegyekkel és fincsi, forró teával kínáltak minket. Nagyon jó volt a hangulat. A közép távon indulók itt visszafordultak, mi még gyalogoltunk egy keveset tovább.


Majd újabb kertek, tanyák és gyümölcsösök között haladtunk . Érintve a zsombói láperdõt megérkeztünk Zsombóra. Átvágva a település házai között érkeztünk meg a Közösségi ház udvarára. Finom illatok szálltak a levegõben mivel itt frissen sütött lekváros buktával várták a vándorokat. Az udvari kemencében sültek tepsi számra a piros, mosolygós bukták, amiket pillanatok alatt eltüntettünk. Itt a szórakoztatás az asszonykórus feladata volt. Sokan a régi nótákat hallgatva táncra is perdültek. Itt volt a 27 km-es táv fordítója, vissza indultunk a célba. A spotcsarnoknál ásványvízzel és csipsszel vártak mindenkit.


Nagyon hangulatos túra volt, jó idõben, kedves emberekkel. Gratulálok a rendezõknek, sokunk számára felejthetetlenné tették ez a szombati napot.