Túrabeszámolók


Kis-Kőfej és Sorrento

csjzTúra éve: 20142014.03.09 17:25:43

A mai napon nagyon szép idõben került sor a túrára. Sajnos a rajtra elég sokat kellett várni. A rendezõkkel takarékoskodtak a szervezõk. Nem az étteremben volt a rajt, ahogy írták, de ez a kisebbbik baj. Megérkezéskor beálltunk egy sorba, amirõl késõbb derült ki, hogy csak a jelentkezési lapok kitöltése után használható. Kerestünk lapokat, kitöltöttük, majd újra sor. Szerencsére jó sorba, mert az csak utólag látszott, hogy a 2 táv 2 külön sorban megy. Így egy fél óra a sorba állással telt el. Az itiner kisebb hibákkal ugyan de nagyon jó volt. A szöveges rész szépen részletezett, még kezdõknek is jól használható. A jelzések és résztávok táblázatában kis javítást javasolnék. Egy helyen 57 métert írtak egy piros jelzés hosszára, ami valószínû 570 akart lenni. Ez nem mindegy! Jó lett volna egy vastagabb vonallal elválasztani az ellenõrzõ pontok helyét, ez segítette volna a tájékozódást. Azt kevésbé értem, hogy az össz szintemelkedés a kiírás szerint 897 méter, az itiner szerint pedig 940 méter. Ennyit nõt volna a kiírás óta?


Érkezés után ismét sorállás az emléklapért, és kitûzõért. Aztán a tombolajegyünk ellenében kaptunk egy szendvicset, és egy teát.


Összegezve azt mondhatom, hogy nagyon szép idõben szép helyeken jártunk. Az itiner alapján jól lehetett navigálni, de a mellékelt térkép teljesen használhatatlan volt. Sem jelzések, sem ellenõrzõ pontok, sem nevezetes helyek nem voltak jelölve. Csak arra lehetett következtetni, hogy milyen alakzatú lesz a túra. Arra azért mindenki számítson, hogy van néhány jelentõsebb emelkedõ, de rendes irammal 4 órán belül teljesíthetõ.