Túrabeszámolók


Kis-Kőfej és Sorrento

hakaticaTúra éve: 20142014.04.02 10:03:06

Sorrento 21


 


Az elsõ rendezésen, ami 2013. novemberben volt, már részt vettünk a túrán és alapvetõen meg voltunk elégedve. Mivel ritkán érintett helyeket is áthalad, így bizakodva indultunk idén is útnak. Mint általában, ma is hárman terveztük a kirándulást.


Túratárs ért oda elõbb, be is állt a  sorba,  majd mikor sorra került, kiderült, h ez a 10 km-es rajtoltatás….  Újra beállt a másik sorba, szerzett üres cetliket, ami a nevezési lapokat helyettesítette, mert az már rég elfogyott. Ekkor érkeztünk meg mi is. Sorban állás közben felfirkantottuk vélt adatainkat, majd az épp elõttünk rajtoló vitte el az utolsó itinert… persze több nem volt, állítólag már elmentek fénymásolni, de ez a rajtoltatókat teljesen megzavarta. Várakozni semmi kedvünk nem volt, mivel túratárs már így is több, mint fél órát ácsorgott. Majd érkezett egy a távot már teljesítõ túratárs, aki az érkeztetést kereste…


A rajtoltatók zavarát érzékelve felajánlotta itinerének belsejét, ami a követendõ jelzéseket, táv és szint adatokat, továbbá egy értékelhetetlen térképet tartalmazott (ugyanilyen módon jutottak az utánunk állók is „itinerhez”). Befizettük a nevezési díjat (mind a hárman!), kaptunk 3 db tombola szelvényt, amire 3 db szendvicset kaphattunk volna a végén; felírták az „itinere” mindhármunk nevét, rajtszámainkat (241#, 242#, 243#) és már indulhattunk is.


 


Gyors pillantás az útvonal táblázatra, és megállapítottuk, h jó-jó…. De…. hol vannak az ellenõrzõpontok???? Mert az nem volt jelölve. Így megkérdeztünk a rajtban, de sajnos a rajtoltatók nem tudtak válaszolni kérdésünkre és nem is nagyon törték magukat.


 


Elindultunk a megadott jelzésen és kézrõl-kézre adtuk az „itinert”, hátha beugrik valakinek, h hol is lesz az 1. ep. De nem így lett. Csak Makkosmária elõtt jutott eszünkbe, h ott egy jelöletlen autóban volt õsszel a kerítés mellett. Most is így volt. Itt is feltettük kérdésünket, h hol vannak az ep-k? Válaszolni nem tudtak, de az egyik pontõr elkezdett telefonálni – sajnos az elsõt nem vették fel, a második pedig nem tudta…. De itt legalább a szándék már megvolt.


 


Egy látásból ismert túratárs kisegített bennünket (és így már másokat is), mert neki még volt rendes itinere, és a szöveges részbõl kiírtuk az ep-ket. Köszönjük!


 


Mivel az útvonalat ismertük és volt saját térképünk is, így már vígan haladtunk tovább egészen a célig.


Itt kezdõdött az újabb kalamajka… kaptunk célpecsétet, majd a fõszervezõ közölte, h elfogyott minden, majd postázzák. Tudomásul vettük, és vártuk a további lépéseket, de nem történt semmi – pl. nev. Lapra felírni, h postázni kéne, v cím felírás, …..


Ekkor indítványoztuk, h akkor írják fel a címet – megbeszéltük, h költségkímélés érdekében egy címre kérjük a három díjazát (végülis ketten egy fedél alatt lakunk, túratárssal meg majd minden héten találkozunk). Majd elégedetten el is köszöntek, mikor párom kérdezte, h és a neveket nem e szeretnék felírni, mert különben honnan fogják tudni, h erre a címre kiknek a díjazását küldjék?? Na, akkor felírták neveinket is.


 


Ezután már túl sokat nem vártunk, de az ellátást még megnéztük. Tõlünk nem kérték a tombolákat és nem is szóltak, h csak egy szendvics járna és egy pohár frissítõ.


 


ÉS ÁPRILIS 1-én meghozta a posta a díjazást. Egy normál kisméretû borítékban volt a 3 db oklevél és a 3 db kitûzõ. Kettõnk nevét sajnos nem sikerült rendesen ráírni (az enyémet már az „itinerre” sem). A dolog további szépsége az oklevél:



  • https://plus.google.com/photos/101682116519384997101/albums/5997604034576567073?authkey=CKDLjLbf472x-wE


Egy förmedvény!!!!!!!! A túrázó megalázása maximálisan! Amit a helyszínen kaptak az indulók és ez köszönõviszonyban sincsenek egymással.  Egyenesen gusztustalan és minõsíthetetlen!



  • HÁRMAN INDULTUNK

  • HÁROM NEVEZÉSI DÍJAT FIZETTÜNK

  • 1 db  itinernek nem nevezhetõ fecnivel


Azt gondolom, h mivel mind a hárman befizettük a nevezési díjat, egy normális díjazás járt volna, épp olyan minõségben, mint minden indulónak!  Más túrán is elõfordult, h nem jutott díjazás (részben vagy egészben), de arra még nem volt példa, h egy ilyen förmedvénnyel kiszúrták volna a szemünket.


 


Feltételezem, h azt gondolják, mindenki ezt kapta.. Hát ez egy nagy tévedés! A rajtban láttuk a díjazást, ill. a neten fellelhetõ fényképes beszámoló is, amiben jól látható, h milyen oklevelet osztogattak eredendõen. vagy tán nem futotta a beszedett nevezési díjból az oklevél utánnyomatása??


 


Minden esetre elõttünk az egyesület jól leírta magát és a jövõben semmiféle túrájukon nem kívánunk részt venni.


 


 


A túrák minõsítési rendszerében eddig a legrosszabb túra nálunk.