Túrabeszámolók


Petőfi Sándor teljesítménytúra

HoLa81Túra éve: 20142014.04.06 16:57:00

Petõfi 20 km


A kívácsiság által hajtva jöttem ma Kiskõrösre, erre a rendezvényre.  Reggel 7 óra elõtt még bõven volt hely leparkolni az autót a Közúti Szakgyûjtemény épülete elé.  Az épületen belül már jónéhány tucat ember zajongott, alig várva hogy mehessen ki-ki a maga útjára.


Gyors regisztráció. Még egy pöpec kék sapkát is adtak mindenkinek.    Indulás: pontban 7 órakor.


A jó útleírásnak köszönhetõen hamar magunk mögött hagyhattuk a várost.  A sárga sáv jelzés végig jól követhetõ.


A Szücsi - erdõhöz  vezetõ út eltéveszthetetlen. Az 1. EP. itt, bent az erdõben. 50 perc telt el. Az erdõ remek hely, nagyon tetszett az a sok számozott "madárlak". Az erdõ másik végén van a 2. EP.  Alig pár perc séta. Innen pár perc a vasútig, majd hamarosan a 3. EP. Tabdi vasúti megállóhelynél. Itt almát kapott a pecsét mellé az idáig eljutott emberfia.


Innen visszaséta a 2. EP.-hoz, mely most immár a 4. EP. is lett.  Innen széles földúton a város felé vezetett a szalagozás. Az esõ is úgy gondolta elered egy kicsit. Az Öregszõlõk nevû helyen az utak eléggé be annak borítva homokkal, így itt a gyalogló sebesség is visszaesett.


5.EP. Öregszõlõk.  Csepegõ esõ, feltámadó szél. A pontõr lányok egy ház vagy pince sarkán húzták meg magukat.


Hamarosan az Izsák-Kiskõrös mûúttal barátkozom közelebbrõl. 6. EP. István Borház.  Az esõ keménykedik. A pontõr lányok  vidámak, jó nekik, a fedett helyrõl szemlélhetik a  mûúton lévõ történéseket és az esõt.


Az utolsó 7. EP. Petõfi szülõháza.10 óra 8 perc. A pontõr lányok a szép udvar egyik szegletében üldögéltek. Remélhetõen lelkesedésük és vidámságuk kitartott még jó darabig, hiszen én még csak a 3. ember voltam akinek pecsétet adtak és még több száz pecsétet  ki kellett nekik osztani a nap folyamán, akár késõ estig is.


Cél: Közúti Szakgyûjtemény 10 óra 15 perc. Emléklap, kitûzõ, csoki, forró tea és zsíros deszka.


Ellátás és szalagozás elsõrangú. Pontõr lányok kedvesek .


Jövõre jöhet a 40-es táv.