Túrabeszámolók


Gerecse

Canis_laureusTúra éve: 20142014.04.20 18:54:10

Nem hiszem, hogy ez a felület vitára lett tervezve, de a ha már megszólítottak, kénytelen vagyok válaszolni. Mindössze egyszer teszem meg.


A saját véleményemet írtam, - de amire válaszoltál az már nem az volt. A válaszodban súlyos érvelési hiba, hogy eltorzítod a véleményemet, aztán vitatkozol azzal.


Aszfalt-ügy: nem érv, hogy van ennél sokkal aszfaltosabb útvonal is, mert vannak olyanok, lásd jómagam, akiknek már ez is túl sok, s ha tehetik, kerülik ezt. Tavaly is hangot adtak ennek, pár bejegyzéssel arrébb, más túrán is szoktunk - így ebbe belekötni, pláne ebben a gúnyolódni próbáló, s a lényeget szem elõl tévesztõ stílusban azért juthatott talán eszedbe, mert úgy vetted ki, hogy én olyan ember vagyok akinek semmi se jó. De ebben nagyon tévedsz, ha így gondolod. Azért tettem szóvá, mert láthatóan ez volt a tapasztalatom, ill. több embernek elveszi a kedvét, és fontos hogy tudják elõre, akik erre sokat adnak (vagy esetleg figyelik, hogy történik-e változás) ill. a szervezõk újragondolhassák a kényes pontokat, ha van kedvük ilyesmivel bíbelõdni. Azt hiszem, lehet ez is olyan hasznos, mint a dícséret.


A 600m, ha nem lett volna egyértelmû, azoknak esett nehezükre, akik esetleg elsõ teljesítõként, mindenféle vízhólyagjaikon slattyogtak oda, - az autóval érkezõk, kinizsi 100-azók stb. nyilván nem értik, hogy ez miért volt különösen rossz.


A forgalmat pedig a szembe sávba kényszeríteni tartósan, esõben igenis veszélyes lehet az autósoknak. És nem hazabeszélek, mint a fentiekbõl már kiderült. Egyszerûen csak másokra is kell gondolni, magunkon kívül. (Ha már itt tartunk gondoltam az állatokra is, akik talán nem örültek túlzottan a többezres csordánknak - de szegényeknek talán nem is ez a legnagyobb bajuk.)


Kaja: láthatóan fennakadtál a gagyi szón, a többi már nem is ment át. Nem tudom, voltál-e már olyan túrán, ahol kint lehetett hagyni igazi kenyeret-zsíros/lekváros bödönt és mindenki kiszolgálta magát (nekem egyetlenegyszer volt csak ilyenhez szerencsém), s nem is az volt a lényeg, hogy minden második állomáson legyen etetés, alkalmasint akár olyan vackok, amiket valaki nem eszik meg semmilyen körülmények között, mert pl. nem is ehet. Hiába akarod úgy feltüntetni, én nem a luxust kérem számon, ráadásul nem egyedül a Gerecse50-en, hanem azt a trendet, hogy oda lehessen írni a túrakiírásba, hogy mindenféle ellátmány lesz, és akkor már kvázi mindegy, hogy mi az. Sok embernek ugyanis nem. Én pl. legtöbbször szívesebben fizetnék kicsit kevesebb beugrót, etetésre való jogosultság nélkül.


Véhezetül: egy szóval se mondtam, hogy nem éreztem jól magam - csupán azt, hogy valószínûleg nem lesz belõlem rendszeres teljesítõ a fenti okok miatt. Akkor sem, ha ez az elérhetõ legjobb.