Túrabeszámolók


Kakukkhegyi Hullámvasút/Kakukkhegy Éjjel/Joker/Detto

efemmTúra éve: 20142014.05.11 13:39:48

Kakukkhegyi Hullámvasút (2014. május 11.)


Akit nem riasztott le a reggeli esõ, az igazán kellemeset túrázhatott.

Reggel hét körül még javában esett, de a met.hu-n láttam, hogy 2-3 óra alatt átvonul az esõfelhõ-sáv a Budai-hegység felett. A rajban is esett, úgyhogy a bakancs, esõkabát felszerelést választottam.

Az itiner javult a korábbi túrák óta, a szöveges leírás kiváló, a résztáv táblázat is. A térkép sem rossz, azonosítható rajta az útvonal és az iránya is, csak még fel kellene tenni rá a turistajelzéseket. Végül is a szöveges leírás alapján mentem végig, meg néha ránéztem a GPS-re. A terepen a jelzések kifejezetten jók voltak.

A rajtban hatan rajtoltattak, láthatóan nagyobb létszámra is fel voltak készülve. A rajt-cél hely tökéletes volt. A Zoli ABC-ben reggeli KV-val indítottam, majd ezzel is fejeztem be a túrát. Legközelebb kipróbálom a hûtõben látható házi sörök valamelyikét is, de most sajnos autóval voltam.

A túra az össz. szint jelentõs részét (200m-t) az elsõ 4km-en letudta, bár ehhez fel kell kapaszkodni a Kolacskovszky th. mellé. A 16km-es távon voltam, ez a Piktortégla-üregek - Szent Mihály Szikla - Makkosmária - Virág-völgy - Csacsi-rét - Csillebérc útvonalon haladt, majd vissza ismét a th. mellé, a rövid távhoz, és a körséta másik ágán le az Irhás-árokhoz.

Az útvonal szép, ha nem esik, akkor van látnivaló és panoráma bõven. A terep nem volt veszélyesen sáros, rosszabbra számítottam.

Emberes EP volt Makkosmárián (szolgáltatás nápolyi), és Csillebércen (szõlõcukor), ezen kívül két felírós, kódos EP-t kellett még érinteni.

10-11 óra között az esõ is elállt, sõt a túra végén még a nap is sütött pár percig. Délre igazán jó idõ lett, talán jobban járt az, aki az esõ után indult.

Újabb pecsétet szereztem a Budapest Kupa füzetbe. (A rendezõknél pedig hagytam pár példányt, úgyhogy a következõ Sarokkõ túrákon is hozzá lehet majd jutni a kupafüzetekhez.) A díjazás kitûzõ és színes oklevél volt.

A 15,6 km / 442 m 3:15 alatt sikerült, szántódi túratársam jó tempót diktált.

A célban zsíros, vajas, lekváros, nutellás kenyér várt, szörppel és szódával, az ABC udvara és kertje jó helyszín volt a túrához.

Köszönöm a rendezést!