Túrabeszámolók


Együtt a Magyar Családokért! teljesítménytúrák

toprongyTúra éve: 20142014.06.15 14:15:52

2014-es TSE Kupasorozat, Június 9. Adyliget

15 km-es résztáv


Elõnyök:

-Kevésbé ismert utakon vezet, pl. a kék Mária jelzés.

-Szimpatikus rajtidõ: 8-11 között lehetett indulni.

-Óriási elõnye a túrának az idõpont: pünkösd hétfõn a budapesti régióban egyetlen más túra sincs.

-A jótékonyság egybekötése a túrázással igazán kedves ötlet.


Hátrányok:

-Az adyligeti játszótér környéke nem túl gazdag parkolóhelyekben. (Egy kb. 20 autónyi placc a játszótér közelében.)

-A térképvázlat használhatatlan. Legalább a fõbb pontokat - János-hegy, stb. - bejelölhettétek volna rajta, mert ez így gyakorlatilag egy vaktérkép, amivel még mi, a tõsgyökeres Budai-hegység-járók sem mentünk sokra.

-Az útleírás értelmezhetetlen és becsapós. Azt mondja: "...itt átkelünk a Budakeszi úton és a (kék) Mária jelzést követjük. Egy darabig kísér minket az S jelzés is, majd becsatlakozik a P, de mi végig a Mária úton maradunk. Beérkezünk Budakeszire, és jelzésünkön maradva..." Ergo kövessük a kék Máriát. Oké. Követtük. Nem nehéz, mert jól van felfestve. Szó szerint tartottuk magunkat az útleíráshoz, és mindvégig a kék Márián haladtunk - mígnem kilyukadtunk Gazdagréten az Irhás-árokban, ahol feladtuk a túrát és hazabuszoztunk. (Kivéve azt a haverunkat, aki buszozhatott vissza az autójáért Adyligetre.)


De tényleg nem értem. Az itiner -roppant világos - utasítását követve az ember nem Budakeszire, hanem Gazdagrétre jut. (Pedig volt ám nálunk "hivatalos" Budai-hegység térkép is, tavalyi kiadás, amelyen azonban a kék Mária jelzés még nem szerepel - bár egyes szakaszai tervezett útvonal formájában fel vannak tüntetve, ezzel sem mentünk sokra.) És nem csak mi jártunk így, mert a buszmegállóban még több, hasonló sorsra jutott túrázóval összefutottunk... No mindegy, ez már alighanem örök rejtély marad.


Összegzés: Eddig nem volt semmi bajom az Együtt a Magyar Családokért túrákkal, a kisebb hibáktól eltekintve általánosságban jó véleménnyel voltam róluk, egész mostanáig. Mert ez a mostani itiner azonban a minimálisan elvárható szintet sem érte el, köszönjük a szervezést és borzasztó nagyra értékelem a szervezõgárda erõfeszítéseit, de a jó szándék néha nem elég...