Túrabeszámolók


Nemszázas/Kincskereső

Petya83Túra éve: 20142014.06.22 16:56:49

 Hetvenes 70 (lett volna...)


Több éve nem voltam egy jó hosszú túrán, így már régen kinéztem magamnak a 70 km-es távot.


Egyedül vágtam neki, szerencsére az elején jól tudtam haladni, Csesznekig kellemes erdõs részen kellett menni. A Kõmosó-szurdok Z jelzésével nekem problémám akadt, így a P+ -en mentem a faluba. Az Ördög-árok víz nélkül is nehéz szakasz volt, a pontig se elõttem, se utánam egy szál ember se. A pont után egy pesti túrázóval haladtam Porva-Csesznekig, a beszélgetés közben hamar elszállt a közel 10 km-es rész. 

Porva-Csesznek után ismét egyedül mentem, majd egy rossz mozdulat után az Achillesem el kezdett fájni, de úgy gondoltam, hogy nem fogja befolyásolni a túrát. Tévedtem. Borzavárra elég unalmas búzatáblás részen értünk be, innen egy szintén egyedül bandukoló túrázóval haladtam tovább. Vízvétel után aszfalton, murvás úton, majd erdõben értük el a kisszépalmai pontot.

Tíz perces evés-ivás után indultunk a Kõrisre, ami majd' 2 km tömény emelkedõ, a vége szinte mászás. Lefelé a parkolóig tanösvényen, Bakonybélig a Gerence-patak partján mentünk. 

Bakonybélbe magamhoz vettem egy sört, amit Szentkútig meg is ittam. A lábamban azonban elérte a fájdalom azt a küszöböt, ami miatt már kissé bicegve kellett mennem. Így el kellett a faluban döntenem, hogy kibírja-e a lábam a hátralévõ 22 km-t vagy sem. A biztonság kedvéért inkább a feladás mellett döntöttem, nem kockáztattam, hiszen a célig elég civilizáció nem nagyon volt. Így 46 km sikerült hosszú idõ után elsõre.


Mondhatjuk erre, hogy így jár, aki hosszú kihagyás után egybõl nekimegy egy hosszabb távnak. De nem gond, idén azért is megcsinálok egy legalább 70 km-es túrát! :)


Magával a szervezéssel nem volt gond, a térkép és a jelzések jók voltak, talán az útvonal leírásában volt egy-két rész, amit jobban ki kellett volna fejteni. De eltévedni se egyedül, se a két idõközbeni túratárssal se sikerült. Az ellátás és annak beosztása is elégséges volt Bakonybélig.