Túrabeszámolók


Eötvös

efemmTúra éve: 20042005.04.10 21:07:53
Eötvös 30 + pilisi források

Két éve sikertelenül próbálkoztam az Eötvös hosszabb távjával, szerencsére :) akkor sérülés miatt Pilisszentlászlónál fel kellett adnom. Idén reálisabban terveztem a túrát.

Az aktuális kedvenc túramozgalmam (pilisi források) pontját is bele tudtam kalkulálni az Eötvös 30 útvonalába. A végére az elõzetesnél többet, 10 forrást érintettem, ebbõl csak a Lajos-forrás volt pontosan a teljesítménytúra útvonalán, a többihez 100m-2km közötti kitérõt kellett tennem vagy útvonalat módosítanom. (nagypista szigorúan :) A plusz táv kb. 8km, az ehhez tartozó szint 300m lehetett.

Néhány nehezebb emelkedõ: Pilisszentkereszt Szent-kúttól a Pomázi-forrás felé visszamászni a gerincre a nevéhez méltó "Tetves úton", valamint Fagyoskatona után a kék kereszt és az erdészeti mûút keresztezõdésébõl átmászni a Kakas-hegyen a kék sávra - erre volt a legrövidebb, +100m szint.

Volt még egy bónusz :) forrásom is -a Kékvízû-forrás-, mivel Lajosforrás után kicsit bizonytalankodtam a sárga sávon, így ezt is láttam.

Érintettem még két Szent-kutat, a pilisszentkereszti éppen átépítés alatt állt, a csobánkai nem. Ez utóbbinak -szerintem- igen jóízû vize van.

Kamilla-forrásnál a kéken megszólítottam egy lányt -akit már láttam a Tölgyikreknél- hogy milyen túrán is van. Szintén az Eötvös30-on gyalogolt. Hmm.. Pilisszentkeresztrõl rossz irányba(!) indult "Csobánka felé" a kéken. Jött már másfél km-t, felfelé legalább 100m-t, Dobogókõhoz bizony közelebb járt.. :)

Csobánkán kezdett meleg lenni, a túra útvonala addig valahogy mindenhol erdõben ment. Az Oszolyra feljutáshoz nekem háromszor is kékkúti frissítésre és a központban lévõ büfé igénybe vételére volt szükségem. :)

A szalagozás az Oszolynál lévõ pont elõtt szükséges hasznos volt, lefelé sem ártott. A városi szakaszon visszafelé "érzésre" mentem a megfelelõ irányba, kihagytam a fõutat, végülis 40perc alatt lent voltam.

A szintidõbõl 30 perccel kicsúsztam, amire a célban a rendezõ az "Ezzel mi nem foglalkozunk.."-at válaszolta, és engem sem zavart túlságosan.
Kellemeset túráztam.

efemm.