Túrabeszámolók


Tata, IVV túranap

efemmTúra éve: 20142014.10.13 17:12:26

(Levélben érkezett rendezõi beszámoló.)


VILÁG GYALOGLÓ NAP, IVV TÚRA A VARÁZSLATOS TATÁN



Tatán a helyi önkormányzati hivatal, a Tatabányai Volán SE , a KEM SZÖSZ Természetbarát és Szabadidõsport Szövetség közös rendezésében már a XVI.Világ Gyalogló Nap és IVV Túra megrendezésére került sor.

Tata varázsa továbbra  is ide csábítja a gyalogolni, túrázni kedvelõket, hiszen a gyönyörû õszi napsütésben 304-en/!/   választhattak a 2km, a 4 km és a 10 km között a Cseke-tó és az Öreg-tó partjain,hogy aztán közben vagy utána a helyi látnivalókban is gyönyörködjenek./Ez a létszám az októberi túrák sorában rekordnak számít!/.

A  tatai edzõtábor igen kulturált körülményeket biztosított a rajt-célnak .A rendezõk külön serleggel jutalmazták a legnagyobb létszámban érkezõ Szeghalom túra csapatát/38 fõ/, és  a  tatai Kõkúti általános iskola 5/c osztályát. / A Tatabányai Volán SE 28 fõvel , mint rendezõ szépen kitett magáért/.

A 10 km-es teljesítõket hagyomány szerint a tófarokban zsíros kenyér party várta /igaz volt lekváros kenyér is i/.

A megyei természetbarát szövetség elnöke Horváth Zoltán teljesítmény jelvényeket is t adott át a célban, a soproni Mascher Jenõnek, aki 400.alkalommal teljesített IVV túrát,  a tatabányai Farkas Zoltánnak aki 200.alkalommal vett részt IVV túrán és  3500km-t teljesített, de édesanyja Farkas Ferencné is a 200.IVV túráért kapott jelvényt.

A tatai Nitti Tamás és Nitti Gábor 1000 km-ért vehetett át elismerõ jelvényt a megyei elnöktõl.

A Magyar Szabadidõsport Szövetség  Világ Gyalogló Nap-i pólóját közel ötvenen kapták meg, elsõ sorban gyerekek, családok és az ellenõrzõpontokon  lévõ önkéntesek.

A Világ Gyalogló Nap túráin ingyenes volt a részvétel, nevezési díjat a „kupás” és IVV-s gyaloglóknak kellett csupán fizetni.

Mindenki megkapta a célban kivétel nélkül a túra színes kitûzõjét.

A szeghalmiak túra csapata búcsúzóul úgy köszönt el a rendezõktõl, hogy jövõ tavasszal a márciusi túrára már két busszal fognak jönni/!/.



Fotók: Szeghalmiak a rajtnál,  Kõkúti 5/c-sek a célban, Nitti Tamás és Nitti Gábor IVV „ezredesek”