Túrabeszámolók


Pilis-nyereg Retro

SattelTúra éve: 20142014.11.07 19:02:45

Nagy szerencsémre péntekre kaptam szabadságot, így a már kinézett túra teljesítésének nem volt akadálya.


Kíváncsi voltam az általam még nem ismert útvonalakra, a Pilis néhány, számomra eddig ismeretlen részére. A piliscsévi buszon már találkoztam is ismerõssel. A nevezés letudtával már búcsúzott is, õ terepfutó, én meg készülvén a Fehérvár 40-re, csak egy jó iramú, de azért inkább sétálósabb tempót terveztem. A reggeli borús idõ hamar kellemesebbre fordult, az õszi erdõben szinte megállt az idõ. Aztán a szint emelkedésével hamar ködös,hûvös lett, ami nem is volt nagy baj, némileg serkenti az embert, bár nagy sajnálatomra a Fekete-kõi káprázatos kilátás a ködre korlátozódott..De majd máskor, mondjuk tavasszal. Gyönyörû helyeken, pazar õszi erdei útvonalakon vezetett a kijelölt táv. Meglepõen nagy volt a létszám,mindíg volt beszélgetõpartner, vagy éppen csak szótlanul mentünk egymás mellett. A túrázás már csak ilyen. Aztán féltávnál már egy tempót mentünk egy párkányi túrázó csapattal, akikkel végül is együtt értünk a célba. Köszönet nekik a jó társaságért. Végeredményben nagyszerû túra volt, egészen kíváló útvonal választással.


Nekem bejönnek ezek a rövidebb, de azért szintes túrák. Igaza van a szervezõknek, teljesen felesleges ellátást biztosítani egy 22 km-es t.túrára. A csekély mennyiségû saját készlet bõven elég volt, annak is a nagy részét hazafelé tüntettem el.


Az itiner, és a térkép pontos volt,sokszor elég volt az utóbbira rápillantani. Tökéletes felkészülés volt a szombati, fehérvári 40-esre.