Túrabeszámolók


Budai

efemmTúra éve: 20032005.03.08 23:25:33
Budai50

Negyedik teljesítésem volt (+tavaly egy 25-ös), így idén a tájékozódással nem akadtak gondjaim. Most jöttem rá, hogy két éve a Kutya-hegy alatt a K+ és S- elágazás után én is elkevertem és kihagytam a Cseresznyés-völgyet, ami jókora rövidítés volt kb. 80m-rel kevesebb szinttel.

Kicsit nehezen indult a túra. Megszoktam, hogy mostanában társasággal -topikosokkal:)- túrázom, furcsa volt ismét egyedül menni.

A jó túraidõben a Nagy-Szénásról ismét gyönyörû volt a kilátás, innen a Budai50 csaknem egész útvonala végig követhetõ. (Meg a K100-é is.:)
Az itiner szerintem megfelelõ, de az tény, hogy a szöveges leírást, a résztáv, rész-útvonal adatokat a térképvázlattal és a felfestett B jelzéssel együtt folyamatosan kellett figyelni.

Szolgáltatások: zsíroskenyér és víz a hidegkuti útnál, csoki Vörös-pocsolyás hátnál, célban a büfében 100HUF kedvezmény. Nem sok, de a Muflon-büfé, Telki kocsma, cél-büfé igénybevételével elegendõ.

Vizvételi lehetõség az utolsó 15km-en nincs, de erre az itiner fel is hívta a figyelmünket.

Remacs által jelzett itiner"hiba" Telki után, szerintem abból adódik, hogy a rendezõk egy 150m-rel korábbi pontot értettek az erdõ szélének, azt, ahol legelõször érintjük az erdõt.

"Ellenõrzõ pont: Telki (Kerék vendéglõ) 35.7 km
A jelzetlen (B jelzésû) Rozmaring utcán jutunk kis a faluból, az erdõszélen balra fordulunk, követjük a mezõ szélének az irányát."

Útközben találkoztam Ryan-nel - akit a célban ismét beértem, Optikával - akit Telki után hagytam el, Altvizslával - akivel a célban ismerkedtem meg, és egy hátizsákon utazó sárga mackóval Virágos-nyereg után - akirõl csak a célban tudtam meg, hogy Mirage-hoz tartozik. :)

Számomra kellemes túra volt.
(Külön öröm, hogy az elmúlt négy teljesítménytúrám mindegyikén jelvényt kaptam. -Andezit30/Karancs-Medves35/Magnezit60/Budai50)

efemm.