Túrabeszámolók


Szentkút IVV túra

nafeTúra éve: 20152015.06.03 20:26:26


Szent-kút 5


GPS-el mért távolság 7,8 km, barometrikus magasságmérõvel mért összesített szintemelkedés 20 m.


Alaposan megfázva értem Szombathelyre. Emiatt, illetve az idõjárás miatt átalakítottam az eredeti tervemet: megcsinálom a legrövidebb távot az Észak-Dunántúl Kupáért, elmegyek a Kõszegi-hegységbe montizni. A biciklizésbõl gyalogtúra lett, Bozsokról, az Írott-kõre. Hátha sikerül elmulasztani a betegséget. A sík terep nem jó, mert nem izzad ki kellõen az ember. Sajnos, most nem jött be a számításom, mert nem egy kezdõdõ nyavalyáról volt szó, de maga a túra jól esett.


Gyorsan beneveztem, megnéztem a térképet, s a hosszabb távokkal ellentétes irányba indultam el. A körforgalom után, Gencsapáti fõ utcáján ballagtam. Befordultam balra, a Perintkert felé, a Gyöngyös utcába, s azon, illetve a faiskola területén addig mentem egyenesen, amíg lehetett. Ekkor az úttal együtt irány jobbra. Hamarosan látható lett a kápolna tornya, illetve az ahhoz vezetõ fasor. Csakhamar odaértem. Megkaptam az ellenõrzõ pecsétet, tettem egy két betûs kitérõt, s gyerünk vissza. Egészen a faluig a fasori sétaúton mentem, ahol jobbra rákanyarodtam a fõutcára, s visszaballagtam a célig. Kissé meglepetten néztem meg a GPS-t. 7,8 km-t mutatott. Otthon MapSource térképen lemérve is ennyi. Az itiner szerint, 6,5 km a táv. Ennél a 7,8 km-nél rövidebben, nem lehetne megtervezni. Átvettem a kitûzõt, ettem egy kis zsíros kenyeret, s irány Bozsok.


Mint rövidtávhoz illik is, könnyû kis séta. A gencsapáti rész rosszabb, a Perintkert ültetvényei közt vezetõ rész kellemesebb.


A túra ár/szolgáltatás aránya kiváló. 400/300 Ft-ért szürkeárnyalatos fénymásolt térképlapot, itinert, igazoló lapot és kitûzõt kaptunk. A célban, zsíros kenyér, vöröshagyma és ásványvíz volt az ellátmány.