Túrabeszámolók


Hat Torony túra

otistardaTúra éve: 20152015.06.08 10:11:32

Azt hiszem, egyik legemlékezetesebb túrámat éltem meg itt. Pécsi konferencia másnapján reggel korán indultunk, de mégsem értünk oda kilenc órára, ezért telefonáltam, hogy majd egy óra késéssel érkezünk, még nevezhetünk-e, pár percnyi tanakodás utána azt a választ kaptunk, hogy nyugodjunk meg, és várni fognak minket :)


Így is volt, vártak, neveztünk és indultunk, tikkasztó hõségben, sok nyílt tereppel tarkítva elindultunk a túravezetõvel, az elsõ nyolc kilométer meg sem kottyant, olyan hihetetlen gyorsan odaértünk, habár, lehet csak a folyamatos beszélgetés miatt nem tünt fel az idõ. 


Majd kicsit szétváltunk, és 12 kilométerig csak a túratársammal mentünk, aztán újra a túravezetõvel, de ezt követõen szinte végig együtt mentük.


Nem szépítem, meleg volt, iszonyatos hõség, amim csak leéghetett leégett, de amit ezen a túrán tapasztaltam, az valami emberfeletti, az összetartás a 6 település között, a vendégszeretés és várás, a mosoly, a törõdés! Amikor elindultunk, nem gondoltam, hogy ennyire különleges élményt fogok átélni, a táj csodás, belátni az egész vidéket, az aranysárga búzamezõk, valami zseniálisak!


Nincs szintidõ, minden állomáshelyen, ami a településeken van, mosdóval ellátott helyiségben van, ez egy fantasztikus dolog, minden állomáson van frissítõ, minden faluban lévõ állomáson, a helyiek plusz kedvességgel is készülnek. Olyan energia töltetet kap az ember ezen a túrán, amit sokáig nem feled, és rájön, hogy erre a töltetre évente szükség van, szóval visszamegyünk :)


A túravezetõnk pozitív és serkentõ hozzáállása pedig teljesen feledteti a napégést, a meleget. Nagyon remélem, hogy még nagyon-nagyon sok túrát fog vezetni, és szervezni :)


 


Köszönettel tartozunk mindenkinek aki ennek a túrának a lebonyolításáért szerepet vállalt, fantasztikus munkát végeztek!!!


 


 


A két késõ biológus a fõvárosból :)