Túrabeszámolók


Szuadó 40/17

kiakcatTúra éve: 20072007.03.26 15:24:59
Úgy kezdõdött az egész, hogy már megint nagy túrázhatnékunk volt, ezért egész héten aggódva figyeltük az idõjárás jelentést. A sok esõs nap után szombatra változékony idõt jósoltak (nap és felhõ szerepelt az ábrán). Így hát belevágtunk. Változékony idõ lett: hol kicsit esett, hol jobban:-)), sõt még hószállingózásban részünk lett.
Ismereteink jelentõsen bõvültek a SÁR-ral kapcsolatban, megtapasztalhattuk, hogy menniyféle sár létezik:-) van a ránázásre csúszós és tényleg csúszós, az alattomos csúszos, a tapadós, a tapadós és utána csúszos...stb.
Valószínûleg mások a valósághoz jobban közelebb álló elõrejelzész olvashattak, mert alig 30-an indultak az egyébként mindig népszerû túrán. Nem is találkoztunk emberekkel az erdõben a pontõrökon és néhány hasonlóan fanatikus túratárson kívül.
A Zsongorkõnél már akkora köd volt, h a panorámából semmi sem látszott, így viszont bármit képzelhettünk:-)). Átható medvehagyma illat kísért szinte végig minket. Patacsi mezõ után kezdõdött a dagonyázás. Egy darabig még figyeltem hová lépek, aztán már mindegy volt. Dagonyázás, dagonyázás, és dagonyázás jellemezte a továbbiakat. Fellélegezni csak a Sóshegyi "kilátó" körül tudunk.
Nagy küzdés volt, küzdés ömnamagammal és az elemekkel.
De már tervezzük a következõ túrát. Remélem az idõjárás kegyesebb lesz:-))

A szervezéssel most sem volt gond. Egy térképvázlatot viszont hiányoltunk (annál is inkább, h reggel nem találtuk meg a saját Mecsek térképet). Voltunk már 2-szer ezena túrán, úgyhogy szerencsére csak egyszer bizonytalanodtunk el.