Túrabeszámolók


Csömöri Csatangoló

RitaBTúra éve: 20152015.10.05 16:06:37



Csömöri Csatangoló 25



Kutyabarát túrának hirdették, hát megnéztük az ebbel, hogy miben is áll ez. :)

A rajtban kaptunk kutyakekszet, és senki nem szólt, hogy kutyával mentünk be az épületbe, sõt, kitüntettet figyelmet kapott kedvenc négylábúm (decuki deokos deszófógadó :D ).

A csevegõs rajt után parádés (abszolút gyakorlatlanok számára is teljesen egyértelmûen követhetõ) szalagozáson indultunk el. Ez a színvonal végig meg is maradt az útvonaljelölést illetõen. Kisasszony egybõl végiggázolt a patakban, csak hogy az alaphangulat meglegyen, majd elkezdtük a kirándulókat elõzgetni. A túra vonalvezetése igencsak kacskaringós, tényleg csatangoltunk Csömörön, éles kanyarokkal nagy kurflikat írva le.

Az elsõ hegy hamar meglett, az elsõ ponton a melegben jól esett a szóda, a víz pedig az ebnek. Szántóföldek mentén, dûlõutakon haladtunk tova, majd jópár kanyar után (és 2 ponttal késõbb) csodás panoráma nyílt a budai oldalra (jéé, látom a házunkat!  - és tényleg). Az útvonal tervezõi kihozták a tájegységbõl a maximumot, szerintem a környék legszebb helyein mentünk végig.

A siklón átugrós utca után már csak egy emelkedõ volt hátra, hogy bekanyarogjunk a célba. Sajnos a város forgalmasabb részein voltak kevésbé észrevehetõen a szalagok, esetleg hiányosak, de ez úgymond "terepsajátosság". A horgásztavat megkerülve még begyûjtött az eb pár bókot a horgászó családoktól, majd beálltunk a célsorba röpke 20 percre. Így jár aki siet, és a rövidtáv derékhadával együtt ér be.

A célban azt is megtudtam, hogy lett volna meglepi kutyacsomag, de a népszerûség átkaként már elfogyott. Sebaj, majd jövõre jobban sietünk ;).

Remek kis családi túranap könnyû, szintbarát, homokos tereppel, pacikkal, kecskékkel, juhokkal az út menti farmokon. Lelkes rendezõgárda, csinos kitûzõ.

Köszönjük a túrát.