Túrabeszámolók


Magas-Bakony (Bakonyi Kalandorok TE)

Petya83Túra éve: 20162016.08.29 13:11:53

 Magas-Bakony 30


2016.08.27.


 


Egy barátommal úgy döntöttünk, most csak a 30 km-re megyünk, de annak nagy részét lefutjuk. Az idő alkalmas volt rá, este pedig várt minket a Sitke rockfesztivál, így elég volt a 30 km.


Fél 8-ra értünk Bakonybélbe, már ekkor sok autó volt a Pikoló környékén. A nevezés hamar ment, egy gyors kávéivás után 7.50-kor indultunk ki a faluból a Gerence-patak mentén. Itt még csak gyors tempóban gyalogoltunk, 50 perc alatt elértük a pihenőt. Innen a szokásos piroson felnyomultunk a Kőrisre, 9.45-re már fent is voltunk. Pár szelet dinnyézés és a kilátóba felmászás után lefelé elkezdtünk futni. Az Eszterkúti-árok néhol sáros volt, de utána aszfalt- és homokos úton könnyedén befutottunk Porvára. 


A kocsmában megittunk egy hosszúlépést, de egy helyi emberkével való beszélgetés után egy fél literes fröccsből is innunk kellett. Így egy kicsit hosszabb lett a pihenő, mint terveztünk, de már csak 12 km volt hátra, belefért. 11.15-kor indultunk is tovább. Hamar Szépalmapusztán voltunk, majd egy kis erdős rész után jött a szerpentinút. Innen már végig futva 12.50-re beértünk a célba. Így kerek 6 km/h-s átlaggal, a tervnek megfelelően sikerült lenyomni a túrát.


Kellemes túra volt, minden adott is volt ehhez. A négy ellenőrzőpont mindegyikén volt víz és sokféle gyümölcs, valamint a célban mákos tészta, így mondhaom, hogy az ellátás több, mint elégséges volt. Örömteli volt látni, hogy sok gyerekes család is részt vett a túrán.


Köszönet a szervezőknek!