Túrabeszámolók


Sárga

csibaTúra éve: 20072007.04.24 01:06:31
nos, hol is kezdjem. talán a legelején. úgyis az volt a legizgalmasabb)

úgy volt, hogy az éjszakaira megyünk, aztán a megyünkbõl csak megyek lett, így meg egyedül mem akartam este menni, szóval maradt a 40. Hajnalban 3* is meggondoltam, hogy kikeljek e a jó meleg ágyból, de végül is megtettem. Elõzõ nap lecsekkoltam, hogyan érem el a vonatot a nyugatiban, aztán így készülõdtem. Persze az egyik busz elment kb 5 perccel hamarabb, a másik meg nem jött. Így maradt egy harmadik megoldás. Ekkor már megfordult a fejemben, hogy nem érek oda. Aztán épp hogy elértem a metrót, majd Blahán persze nem jött a villamos) Már taxizni akartam, mire megtudtam, hogy több mint 1000 lenne a blaha nyugati táv. Ekkor tudtam, hogy inkább lekésem. Végül is sikeresen elértem a vonatot egy gyors sprinttel. Bemelegítés megvolt)
Gondoltam, ennyi veszõdés után már csak jobb lehet a nap. Örültem, hogy ott leszek idõben a rajtnál.
Aztán Pilisvörösváron leszállt a háromnegyed vonat (még a kalauz is megjegyezte, hog yitt mindenki Pilisvörösvárra megy?), és megindultunk a rajt felé. Ami jó volt, mert elõl mentünk kb 3 4-en, de senki nem tudta, hogy pontosan hol a rajt) Többiek meg jöttek utánunk. Szerencsére az egyik rendezõ kijött, és elkalauzolt bennünket a nevezés helyére.
Gyors nevezés, cipõ megszorítása, csoki kéztávolba helyezése és usgyi.
Az útvonal szerintem végig jól volt jelölve. Egy két hely volt ahol kicsit vacilált az ember, de a szalagozás ott is sokat segített. Zsíros hegy utáni feltételes ellenõrzõ pont nagyon tetszett) De hát aki eljön, az járja is végig rendesen a távot, és ne akarjon rövidítgetni. A Költõk - padja rész nagyon szép volt. Aztán kiérve a Virágos nyeregbe csodálatos látványban volt részünk. Meg persze rengeteg emberben.
Sejtettem, hogy sokan leszünk, mármint Budapest közelében, meg pláne hogy volt egy másik telj. túra is ott, de azért ennyi emberre nem számítottam. Sokszor már azért fohászkodtam, hogy érjek ki errõl a részrõl, mert kezdtem unni az 5 másodpercenként "szia" "jó napot" "további jó utat":)), mert ugye illik köszönni a szembejövõknek. Szépen teltek a kilóméterek, és lassan már Budaörs közelében találtma magam. Még a sorrentó elõtt volt egy kellemesnek nem mondható emelkedõ, de azon felérve tudtam, hogy a neheze már megvan, és innen már "be is lehet gurulni". Itt utolértem egy pár 70-es távon induló embert. Nem semmi, ahogy még ekkor, így 60 km után nyomták.
Aztán az utolsó ep után indulás lefelé Budaörsre. Mondjuk ez egy kicsit rossz volt. Elég sokat kellett menni a városon belül. De kárpótolt érte a gratuláció, kitûzõ és oklevél a rendezõktõl, és a 2 sör meg a zsíros kenyér.

Köszönet a rendezõknek, ill azoknak akik elvittek Budapest határáig! Nagyon jól meg volt szervezve a túra, jelölések is passzentosak voltak.
Találkozunk jövõre ugyan itt.