Túrabeszámolók


Bartina

szuszmokTúra éve: 20172017.01.29 18:47:33

Nagy várakozással vágtunk neki mi is a 30 km-es távnak, hiszen rengeteg jót és szépet olvastunk a túráról, a csapatról, az ellátás fantasztikus voltáról. A rajt helyét könnyen megtaláltuk, már fél hét felé nagy tumultus volt. A jelentkezéskor, kérdésünkre, hogy hol lehet Cartographia Kupa-füzetet szerezni, szinte senki sem tudta a választ (mondjuk mire végre valaki elárulta, rájöttünk, hogy majdnem kiszúrta  a szemünket, főleg, így utólag, a Cartographia-stand). A rajtot kicsit elrontottuk, mert hamarabb csipogtattuk a kódunkat, mintsem elindultunk volna valójában (kb. 15 perc veszteség). Az útvonal érdekes volt, a táj, köszönhetően a télnek is, csodaszép. Fantasztikus volt a napfelkelte. Az utat rengeteg helyen jégpáncél fedte, nagyon veszélyes volt a haladás, szerintem az isteni gondviselésnek volt köszönhető, hogy nem történt baleset.


A forralt bor minket nem zavart az ep-ken, nem éltünk a lehetőséggel csak a célban (isteni finom volt a bor:), éppen a lentebb elmondottak miatt. A tea jól esett, a csoki és az alma is. Az egyik ep-n, megkaptuk a csokit, viszont csak rákérdezésre adtak szőlőcukrot, pedig ott volt kitéve, bontatlan zacskókban: nem volt világos, mikor a kezünkbe nyomták a zacskót, a teljes adag a miénk vagy bontsuk ki és vegyünk belőle. Ez utóbbit választottuk.


Eltévedni nem lehetett, jó volt  a leírás és a szalagozás, bár azért, mikor olvastuk a leírásban a Várhegy-kilátónál, hogy Kakasdra a kék háromszögön lefelé erszekedve indulunk és ehhez képest egy komplett hófal tornyosult előttünk, szinte függőlegesen, akkor picit elgondolkodtunk, hogy bennünk van-e a hiba...


A szervezés profi, de "lelketlen" volt - az ep-ken sehol egy kedves mosoly vagy kérdés, hogy hogyan bírjátok, jól vagytok ebben a hidegben és jégpáncélon, stb. Persze, saját felelősség, saját döntés, tömegrendezvény, de azért egy kicsit jól esett volna több törődés. Volt olyan ep, hogy látták, hogy jövünk, de folytatták tovább a beszélgetést, mit sem törődve azzal, hogy nagy nehezen bevonszoltuk magunkat és pecsétet szeretnénk. Bocsánat, ha csak nekünk volt ilyen tapasztalatunk, viszint a profi szervezéshez ezt is meg kellett említeni.