Túrabeszámolók


Gerecse

csibaTúra éve: 20072007.04.29 15:37:50
Gerecse50

Ez volt az elsõ gerecsei teljesítménytúrám, sõt ez volt az elsõ alkalom, hogy a Gerecsében túráztam. Szóval kiváncsian vártam a szombati napot. Egy héttel korábban, a Sárga40-es céljában beszélgettem pár túrázóval, hogy jönnek e vagy sem. Volt aki azt mondta, hogy nem bírja az iszonyatos embertömeget, és kihagyja ezt. (így már túl a túrán mondhatom, hogy teljesen megértem)
Tudtam, hogy sokan indulnak, de azért erre még talán legmerészebb álmaimban sem mertem volna gondolni.
Mikor a rajt felé közelítettem, akkor már bemondták a hangosbemondón, hogy túlvannak a 2000. nevezõn. Pedig ekkor még csak olyan 7:45 körül lehetett.
Aztán 7:55 kor megvolt a rajt. Elindultam és követtem végig az emberáradatot. Valami hihetetlen volt. Megfordultam már egy pár teljesítménytúrán, de ilyennel még nem találkoztam. Mintha egy hétvége délután csöppentem volna bele a budapesti Váci utca életébe. És kb ez ment végig az 50 km alatt. Nem is emlékszem olyan pillanatra, mikor nem láttam volna magam elõtt legalább 10-15 embert. De ált az volt jellemzõ, hogy ameddig elláttam, emberáradat.
Ez fõként a szûkebb részeknél volt izgalmasabb (a legelején egy kerítés és egy dzsindzsa tenger között), mert ilyenkor rendesen feltorlódtunk. Na meg a por, amit úgy vertek fel a gyaloglók, mintha valami nagy kamion végigmegy egy poros utcán.

Nagyon szép részeken visz végig a túra. Bár az egy két hosszabb aszfaltos úti szakasz nem igen tetszett (Tardos felé, és a Panoráma úton a végénél).
Viszont azt megtudtam, hogy jövõre tuti ide fogok kijönni medvehagymát kajálni. Hozok egy szál kolbászt, kenyeret és befekszem az erdõbe. A Sandl - hárs környékén igazi fehér tengerben pompázott az erdõ alja, u is most virágzott a medvehagyma.
Maga az útvonal nem volt vészes, talán pont ezért vágnak neki ennyien évrõl évre. Bár azért az 50km mégis csak 50 km. Talán a legnehezebb rész az a Bányahegy elõtti durvább emelkedõ volt. De az is csak 200 - 300m hosszan tart.

Összességében tetszett a túra, és azt hiszem ezentúl többször el fogok látogatni a Gerecsébe.
Ami nem igen tetszett: a 600 huf nevezési díjat egy kicsit soknak tartom. Egy ingyenes itató és etetõ pont volt, és oklevelet sem kaptunk a végén.