Túrabeszámolók


Fejérkő/Szamárkő

engelsfeldTúra éve: 20172017.07.23 07:09:48

Szamárkő 25 km


Az útonjárók patrónusáról elnevezett egyesület túráján zöldfülű újoncként vettem részt és mindjárt az elején nem kanyarodtam balra a Római jelzett úton. Az enyhén szemerkélő eső és az útvonalhelyesbítés miatt a szántódpusztai majorság megtekintése jövőre marad.


A túra bámulatba ejtő és lebilincselő része a Kilences tető és a kőröshegyi halastó közötti dimbes-dombos festői táj volt - hál'istennek a nap is kisütött - nem győztem kattintgatni a fényképezőgépemet. A hatalmas park fái közt szerényen megbúvó kőröshegyi Széchenyi-kastély látványa szintén mély nyomot hagyott bennem.


A völgyhíd - a halastótól nézve monumentális műszaki építmény - szépségében szinte vetekedik az épen maradt római kori vízvezetékekével; lám mire képes az ember, de azért nélküle szebb maradt volna ez a szinte érintetlen balatoni táj.


Számomra a túra legnehezebb része innentől a Balatonföldvárig vezető piros rom jelzésű hullámzó út volt.


Ahogy Szent Kristóf átszállította a meg nem nevezett folyamon Jézust, úgy segített és támogatott a túra útvonalán mindvégig a rendezők jóindulata, segítőkészsége és vidámsága. A kézfogást, az oklevelet és a kitűzőt köszönöm szépen.