Túrabeszámolók


BUÉK

fruelTúra éve: 20182018.01.07 13:12:45

 Sziasztok!


Ez már a 21. rendezés, tehát nyugodt szívvel kijelenthető, hogy egy kiforrt és tapasztalt rendezők által szervezett túráról van szó, így az elvárás is ezzel a ténnyel és a részvételi díjjal kell, hogy arányban legyen:


 


Pozitívumok:


1.) Ellátás a startban és a célban. (Hozzá kell tennem, hogy a végén indulva nekem már pl. nem jutott a teljes kezdő csomagból és a kompenzáció egy bocsi volt...)


2.) Több titkos ellenőrző pont, ami becsületességre készteti a kedves túrázókat.


 


Negatívumok (21. rendezéshez mérten elemi hibák):


1.) Az első néhány szalag már a indulási időszak végén nem voltak fenn, így a rajtból kiérkezve nem lehetett tudni, hogy balra vagy jobbra.


Ezt azért relatíve egyszerűen az intinerben tisztázni lehet, javaslom is, ti. az, hogy egy, lakott területen elhelyezett, szalag a helyén maradjon az eléggé bizonytalan. Egy kisebb csoport egyből jobbra fordulva indult el a túrán bíztatva engem is, hogy ez a helyes út.


2.) Leszámítva az utolsó kilométeren adott szaloncukrot, tulajdonképpen semmilyen szolgáltatás nem volt a teljes útvonalon. Azért a folyadék biztosítása, akát több ponton is (HHH, Fenyőgyöngye stb.), nem lett volna nagy többletbefektetés és még télen is alapkövetelmény. A 2000 Ft-os részvételi díj bőséges fedezet rá a startban és célban kapott ellátás mellett is.


 


Ezeken kívül az útvonal vezetés rendben a szintkülönbség masszív.


A talaj meglehetősen sáros volt, az időjárás viszont a kezdeti szürkeséghez képest a végére napossá vált. 


 


 


Üdv.


Fr.