Túrabeszámolók


Hévízgyörk

tomyyTúra éve: 20072007.05.22 08:48:37
Hévízgyörk 50 "érdekességek" (hátha a rendezõk közül valaki olvassa és jövõre kijavítják a hibákat, vagy megfogadnak valamit az észrevételeimbõl):
1. A gödöllõi egyetemi erdõnél, ahol le kell térni a piros jelzésrõl a Valkói útra nem voltak szalagok (a kiírás szerint lennie kellett volna). A Valkói úton nem láttam utcanévtáblát a becsatlakozás környékén. Innentõl a kék jelzésig csak térkép alapján és a helyismeretemnek köszönhetõen nem tévedtem el. Ez végig jelzetlen szakasz volt, bár fehér pötty jelzéseket lehetett helyenként látni, de errõl a leírás nem tett említést.
2. Érdekesség az itinerrõl: "...a 8. ellenõrzési pontig (42,2km). Kissé visszasétálunk a hídig, majd felkapaszkodunk a dombra. A tetején balra fordulva 3,9 km múlva eljutunk Vácszentlászlóra. Itt az elsõ utcán (a temetõ után) balra kanyarodunk, majd a hidroglóbusznál találjuk a 9. ellenõrzési pontot (45,6km)..." - Ezek a távadatok valahogy nem stimmelnek.
3. Nem értem a 8. ellenõrzõ pontra való kitérést. Érdekes látnivalót nem sikerült felfedeznem itt, sõt kifejezetten unalmas szakasz volt (bár ez eléggé szubjektív) és e nélkül a kitérõ nélkül is bõven meglenne az 50 km.

A túra egyébként jól szervezett, zökkenõmentesen lebonyolított rendezvény, de a Kinizsivel egy napon megtartva - a hosszabb távokon legalábbis - kevesen indulnak rajta. A szalagozás a már említett rész kivételével tökéletes volt. Az útvonalleíráson lehetne változtatni. Térképvázlat nélkül (ezt adtak) nem sokat ér, pl. a 8. ell. pont elõtt a balra térésrõl nem tesz említést. Én pl. írnák az útvonal során érintett érdekességekrõl, hogy tanulni is lehessen valamit a túra során (Erzsébet-pihenõ, Máriabesnyõ, Ebédlõ út, Királyi út stb.) A szolgáltatás jó, fõleg a célbabgulyás ízlett. A pontõrök általában készségesek voltak (a célban nem felejtették el kifüggeszteni a hazautazást segítõ menetrendet). Szerintem az is jót tenne a túrának ha kora tavasszal, vagy késõ õsszel lenne rendezve (esetleg éjszaka) a sok nyílt terep miatt - ekkor a tûzõ nap nem zavarná a túrát. Sok sikert a további rendezvényekhez!