Túrabeszámolók


Aranybulla emléktúra

DJ_RushBoyTúra éve: 20242024.06.11 11:28:28

Aranybulla emléktúra 11 km - 29 m szinttel - 2:35 alatt

Vasárnap kicsit kómásan keltem, még bennem volt az előző napi túra, de nem hagytam magam visszaaludni ahhoz képest sem, hogy kinézvén éppen ömlött az eső.

Gyorsan néztem egy radarképet és láttam hogy hamar elvonul, és jó kis túraidő várható ma is. Ez így is történt, mire a vonattal suhanok Székesfehérvár irányába, már a napsütésé a főszerep. Szerencsére nem késett a vonat, mert bizony várt rám az állomástól majd' 6 km gyaloglás a rajtba, ami Székesfehérvár teljesen külterületén az Aranybulla emlékműnél volt. Jól szét is aszalódtam a napon mire odaértem. Pont akkor érkezett meg egy helyi busz, amiről igen sok túrázó szállt le jó pár ismerőssel együtt. Nem baj, nekem jó volt ez így most.

Bejelentkezvén Imrénél, megkapom térképvázlatomat, és az utcaneveket. Szerencse hogy jó szemem van, és ki tudtam igazodni a miniatűr térképen úgy ahogy. Máris felmászok az emlékműhöz, és fotózok, olvasgatok. Ez után az Öreghegyi-bányatóhoz visz utunk, ahol a hattyúkon kívül feljebb érve igen szép panoráma mutatkozik. A Szent Donát-kápolna előtt utolérem Szászfai Gabiékat, majd fotózok mindenféle érdekességet közben. Az Öreghegyi Magyarok Nagyasszonya templom előtt utolérem Róth Andrist, és Vági Petit. Jót dumcsizunk, és innentől együtt túrázzuk végig a távot. Közben betérünk a Halesz Betérőhöz ha már ez a neve. Egy korsó sör 490 Ft volt, szerencsére még vannak ilyen helyek. Jólesően elfogyasztva, tovább túrázunk a forróságban. A Krisztus Király-templomnál könnyen megválaszoljuk a kérdést, majd találkozunk Kovács Barbival, és innen már négyesben haladunk tovább. Egy temetőn szó szerint keresztbe vitt utunk, majd hamarosan megérkezünk Székesfehérvár belvárosába. Itt annyi fotótéma lenne hogy sosem érnék be, így most csak nézelődünk, és próbáljuk meglelni a térképen a helyes utat. Az Országalma feliratát kellett bevésnünk itinerünkbe, ez volt a következő feladat. Fehérvár belvárosa gyönyörű, mindig rácsodálkozok.

Végül még egy kérdésünk volt, a 69-es előre emlékműnél. Elég nehéz volt erre pontos választ adni, de a célban Imre mondta hogy ügyesen számoltam, jó a válasz.

Kis városi séta után a cél a Prohászka templomnál volt, ahol Imre várt minket, és megkaptuk igen szép díjazásunkat. Szerencsére innen már nagyon közel volt a vasút, és Andrással immár Pest felé vettük az irányt.