Túrabeszámolók


Patai keringő és Püspöki keringő

zeezeeTúra éve: 20072007.06.12 14:32:11
A hétvégén részt vettem a Patai keringõben. Az elõzõ 2006-os beszámoló arra késztetett, hogy néhány röpke sort írjak a vasárnapi élményrõl.
A túra jól szervezett volt, többszöri próbálkozásom ellenére sem sikerült eltévednem - jelzések, szalagok, táblák egyértelmûek voltak, dicséret a szervezõknek.
Két fiút és egy foxit követtem az elsõ szakaszon, de aztán valahol a toronynál elmaradtak. A dagonya utáni szõlõknél már elég magányosan mentem, aztán a Patai Kis ABC után néhány túratársat végre utolértem. Közben az „élményhez” igazítottam a terület nevének értelmezését: ezen a részen az úr tényleg rátett vagy két lapáttal! Szörnyû meleg volt.
A patakhoz lemenni izgalmas dolog volt. Volt egy pillanat, amikor aggódtam, hogy a mögöttem ereszkedõ rám fog csúszni, de két másodperc után már én csúsztam.
Egyetlen helyen hezitáltam vagy 10 percet, hogy merre is menjek (no meg pihentem is). A Z jelzés jobbra ment és a szalagok a P+ jelzést adták meg iránynak. A szalagokban bízva, eljutottam az utolsó ellenõrzõ ponthoz (ez úton köszönöm meg alkalmi túratársamnak ismét, hogy szólt, én simán elmentem a kerítésen lógó tábla mellett..). Utána a borospince és a cél következtek, ahol a szóda és a zsíros kenyér megtette áldásos hatását, így 5:39 után. Nekem tetszett a túra!